Concursuri pentru iubitorii de mediu

ONG Mare Nostrum relansează invitaţia înscrierii la concursurile organizate cu ocazia Zilei Internaţionale a Mării Negre–ediţia 2011, invitaţie adresată tuturor iubitorilor de mediu. Este vorba despre un concurs dedicat iubitorilor de artă fotografică şi unul celor pasionaţi în “a da viaţă” cuvintelor. Lucrările mai pot fi trimise până pe 21 octombrie 2011 şi se adresează tuturor celor preocupaţi de problemele cu care se confruntă mediul înconjurător.

Iubitorii de verde şi cu simţ fotografic, atât de pe teritoriul României, cât şi de peste hotare, pot participa la concursul Internaţional de Fotografie de Mediu. Concursul se află la cea de-a IX–a  ediţie şi are ca tematică “Marea Neagră pentru toţi”.  Scopul acestuia este să încurajeze pasionaţii de fotografie în a promova, în creaţiile lor, tematici referitoare la zona costieră românească. Cele două secţiuni ale concursului de anul acesta sunt: peisajele subacvatice şi elementele de biodiversitate marină şi de poluare a ţărmului şi a apei.

A doua provocare lansată de Mare Nostrum – Concursul Naţional de Articole de Blog – se află la prima ediţie. Competiţia este destinată tuturor celor interesaţi de protecţia mediului şi care, prin postările lor,  aduc la cunoştinţa publicului problemele de mediu din România. Se pot înscrie în concurs toţi cei care au abordat, în decursul anului 2011, tematici precum: zona costieră românească, biodiversitatea, situaţia ariilor protejate, nereguli în aplicarea legislaţiei de mediu, precum şi alte subiecte de mediu.

“Cu ocazia acestui eveniment  sperăm să captăm atenţia cât mai multor persoane şi să avem un grad de implicare cât mai ridicat. Aceste concursuri sunt doar începutul unei serii de activităţi prin intermediul căreia ne dorim să atragem atenţia asupra problemelor cu care se confruntă zona costieră românească. Este datoria noastră să facem tot posibilul ca Marea Neagră să nu devină neagră în sensul real al cuvântului. Aşadar, toţi cei interesaţi să participe la cele două concursuri, o pot face trimiţându-ne  un e–mail la adresa office@marenostrum.ro. Informaţii suplimentare pot fi găsite pe site–ul nostru www.marenostrum.ro”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Scopul principal al evenimentului „Ziua Internaţională a Mării Negre” este creşterea gradului de conştientizare a autorităţilor locale şi a cetăţenilor, cu privire la necesitatea imperativă a unui management durabil al zonei costiere româneşti.

Parteneri media: Radio Constanţa, Constănţeanul.com, cotidianul Alb Negru, Fotografa.ro, Agenţia de presă Infostar şi Cotidianul E–reporter.ro