Concursul “Åži eu colectez separat uleiul vegetal uzat”, la cea de-a doua ediÅ£ie

ONG Mare Nostrum continuă acţiunile de colectare a uleiului vegetal uzat în instituţiile de învăţământ constănţene, prin intermediul concursului “Şi eu colectez separat uleiul vegetal uzat”. Acesta se află la cea de-a doua ediţie şi se va desfăşura în două etape, în perioada octombrie 2011 – iunie 2012. Până în acest moment, în prima etapă a competiţiei s-au înscris 20 de şcoli constănţene, înscrierile fiind admise pentru cea de-a doua etapă până în martie 2012.

La sfârşitul fiecărei etape de colectare, vor fi desemnate câştigătoare primele trei instituţii, în funcţie de cantitatea de ulei rezidual colectată. Şcolile câştigătoare sunt stabilite pe baza unui raport între cantitatea de ulei colectată şi numărul total de elevi din instituţia respectivă, astfel încât să fie asigurat un raport echitabil pentru toate instituţiile. La finalul lunilor ianuarie şi mai 2012, Mare Nostrum va face o centralizare a cantităţilor colectate, fiecare şcoală prezentând ca dovadă procesele verbale încheiate cu firma de colectare. Pe baza acestora, vor fi stabiliţi atât câştigătorii fiecărei etape, cât şi marele câştigător al concursului.

“Ne bucurăm că avem ocazia să continuăm acest concurs şi, implicit, să permentizăm acţiunea de colectare a uleiului vegetal uzat. Instituţiile de învăţământ au dat dovadă de implicare ca de fiecare dată, răspunzând prompt invitaţiei de a se înscrie. Sperăm ca în acest an să depăşim rezultatele obţinute anul trecut, în sensul colectării unei cantităţi şi mai mari de ulei şi de mobilizare a unui număr cât mai mare de elevi şi profesori. Totodată, le vom sta la dispoziţie profesorilor cu toate materialele informative de care au nevoie, le vom oferi suport pentru informarea corectă şi eficientă a elevilor asupra tematicii uleiului vegetal uzat şi, de asemenea, vom realiza, la cererea cadrelor didactice, prezentări la clasă. Recipientele necesare colectării vor fi  puse la dispoziţie în mod gratuit de către firma de colectare, S.C. Clean Green Fuel S.A, la cererea fiecărei instituţii în parte. Aceste recipiente urmează a fi predate periodic firmei specializate în colectarea uleiului uzat. Menţionez că fondurile pe care Mare Nostrum le are la dispoziţie pentru desfăşurarea concursului sunt cei 1.340 de lei colectaţi în cadrul evenimentului <<Think Green–Târgul eco 2011>>. ”, a declarat Andreea Ionaşcu, coordonator proiecte ONG Mare Nostrum.

Scopul acestei activităţi este de a creşte gradul de informare şi conştientizare a cetăţenilor în ceea ce priveşte efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, precum şi evidenţierea importanţei colectării acestuia.

Parteneri: S.C. Clean Green Fuel S.A, Radio Constanţa, Constănţeanul.com, cotidianul Alb Negru, Agenţia de presă Infostar, Cotidianul E–reporter.ro, Observator de Constanţa, Mesager de Constanţa.