Concurs sportiv pentru tinerii cu dizabilitati din Iasi

Pe data de 25 Aprilie 2010, in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului, Asociatia ”Civitan Club” Iasi a organizat un concurs sportiv pentru tinerii cu dizabilitati din centrele de plasament din oras. Competitia s-a desfasurat in fata Mitropoliei, un numar de 70 copii si tineri participand la diverse probe.

Zeci de persoane si voluntari i-au incurajat pe copiii si tinerii cu dizabilitati in incercarea lor de a arata ca si ei sunt ca ceilalti: pot sa alerge, sa joace basket sau dartz. Dar cel mai important, au aratat ca si ei se pot simti bine si pot face lucruri pe care noi, cei care ne consideram normali, le facem zi de zi.

Concursul, organizat de catre Asociatia Civitan Club din Iasi, este la a patra editie, anul acesta beneficiind de participarea a 70 de copii si tineri.  Sponsorii competitiei, Henkel Romania, Familia Toneli, Difpres Iasi, PIM Copy Iasi, Cleopatra Center Barlad si Fundatia Spehro Iasi au oferit tuturor copiilor dulciuri, jucarii, produse de igiena si diverse articole sportive.

Organizatorul principal al concursului, dl. Moraru Rica, castigator al premiului ”Cel mai creativ voluntar al anului” in cadrul Galei Voluntarilor din 2009, s-a aratat extrem de incantat de colaborarea cu sponsorii evenimentului, multumindu-le pe aceasta cale pentru ajutorul pe care l-au acordat copiilor. ”Suntem foarte incantati ca am reusit sa ii scoatem pe acesti copii, macar pentru cateva ore, din mediul lor retras si sa le aratam ca exista si oameni carora le pasa de ei”.

Asociatia Civitan Club, alaturi de alte 20 de ONG-uri din Iasi au luat parte la peste 100 de activitati in cadrul Saptamanii Nationale a Voluntariatului. Sub sloganul ”Fii un Star, fii Voluntar!”, a IX-a editie a SNV si-a propus sa-i scoata in fata pe cei care preiau initiativa de a contribui, cat de putin, la dezvoltarea comunitatii in care traiesc.