Concurs National si Demonstratie Practica de Realizare a Aranjamentelor Florale cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Olandei

Marti, 24 aprilie 2012, cu ocazia Zilei Nationale a Olandei, Ambasada Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti invita toti iubitorii de flori si artizanii de aranjamente florale sa participe la cea de-a treia editie a Concursului National de Aranjamente Florale si la demonstratia “Tehnici inovative in Executarea Aranjamentelor Florale” ce vor fi organizate la Hotel Ramada Bucharest Parc (Bulevardul Poligrafiei, nr. 3-5, Bucuresti).

Ambasada Olandei a initiat organizarea acestui gen de eveniment in anul 2010. An de an, acesta se bucura de tot mai mult succes , iar numarul participantilor este in continua crestere. Prin intermediul acestui concurs si al acestei demonstratii, ambasada isi propune sa contribuie la profesionalizarea sectorului floricol, sa rasplateasca talentul artistic al florarilor romani si, in egala masura, sa promoveze utilizarea florilor in viata noastra de zi cu zi.  Toti participantii trebuie sa aiba cel putin trei ani de experienta profesionala in domeniul floricol. Publicul va avea acces in sala de concurs in limita locurilor disponibile.

Inregistrarea participantilor se va realiza incepand cu ora 09:30 iar concursul va incepe la ora 10:00 prin cuvantul de bun venit adresat de Excelenta Sa, Ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, Dl. Matthijs van Bonzel si va continua cu prezentarea regulilor de concurs, desfasurarea concursului, jurizarea si ceremonia de decernare a premiilor.

Cu prilejul acestei editii, domnul Ben Clevers,  maestru in design floral, a fost invitat pentru a prezida juriul si a oferi o demonstratie de aranjamente florale.

Jurizarea va fi efectuata de un grup mixt de specialisti romani si olandezi, format din:

Dl. Ben Clevers (maestru in design floral, presedinte), Dna. Cristina van Bonzel Gomez (coordonator si trainer tehnici spirituale japoneze), Dna. Doina Levintza (scenograf si designer de moda), Dl. Florin Stanica (profesor universitar, Pro-rector USAMV Bucuresti), Dl. Teofil Molcut (editor Florists Only). Presedintele de onoare al juriului va fi Excelenta Sa, Ambasadorul Regatului Tarilor de Jos la Bucuresti, Dl. Matthijs van Bonzel care va inmana premiile pentru castigatori si certificatele de participare pentru toti participantii la concurs.

Premii

Marele Premiu este oferit de KLM* si  KLG Europe si va consta intr-o excursie in Olanda pentru castigator si partenerul sau.

Demonstratia

Demonstratia de realizare a aranjamentelor florale va putea fi urmarita intre orele 14.00-16.00. In acest an sunt asteptati peste 100 de spectatori care vor avea ocazia nu numai de a-l vedea pe dl Ben Clevers (unul dintre cei mai renumiti maestri floristi olandezi), folosind tehnici inovatoare in realizarea unor creatii florale deosebite dar si indrumandu-i pe concurenti prin evaluarea constructiva a aranjamentelor realizate in timpul concursului.

Evenimentele se desfasoara cu sprijinul: KLM, KLG Europe, Eureko, Holland Farming, Hakbijl Glas-Arian Glass, Florists Only, Ramada Bucharest Parc si Business Development Group. Florile necesare pentru concurs si demonstratie sunt asigurate de B&P Floral Connection.

* KLM ofera de asemenea si posibilitatea de a castiga un weekend foarte colorat ce va include vizitarea parcului Keukenhof (cea mai frumoasa gradina de flori de primavara din lume!) celor care vor participa la concursul organizat pe pagina de Facebook a KLM Romania.

Pentru mai multe informaţii contactaţi:

Netherlands Embassy: Caroline Seebregts, Head of Press and Cultural Affairs, 0743 122551

Business Development Group, la telefon 021 3179870 sau email concurs@bdgind.ro.