Concertul „The Sound Of Spring” reprogramat pentru 5 aprilie


 

Concertul ”The Sound of Spring”, ce urma să aibă loc în ziua de 1 martie, își mută data joi, 5 aprilie, ora 19.00, la Sala Radio. Asociația Culturală Teocta aduce Cvartetul Maxim în fața publicului meloman,  într-un concert instrumental ce constituie o premieră pentru scenele muzicale din România. Reunite într-o formulă instrumentală inedită, pianul, flautul, acordeonul și contrabasul dau viață muzicii, oferind o imagine originală și cuprinzătoare a acesteia.

 

Carismaticul ansamblu propune publicului larg o călătorie în lumea fascinantă a artei sunetelor, prin alăturarea unora dintre cele mai valoroase și îndrăgite creații ale muzicii de film, de balet, simfonice și camerale. Astfel, programul concertului „The Sound of Spring“ include pagini emblematice ale muzicii universale (aparținând compozitorilor F. Schubert, P. I. Ceaikovski, F. Liszt, G. Faure, printre alții) precum și momente de mare inspirație din creația românească (P. Constantinescu, T. Olah), toate acestea prezentate într-o nouă viziune sonoră, spectaculoasă și atractivă.

Constituit în anul 2011, Cvartetul Maxim reunește artiști de prim rang ai scenei concertistice românești. Horia Maxim este unul dintre cei mai valoroși pianiști ai momentului, desfășurând o intensă activitate concertistică, atât în țară cât și în străinătate. Alături de acesta se află  muzicieni de mare talent, precum flautista Mihaela Anica, a cărei bogată experiență s-a edificat în Austria și Franța. Fernando Mihalache dă viață acordeonului, calitățile sale remarcabile permițându-i să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale. Săndel Smărăndescu, de asemenea, beneficiază de o impresionantă experiență în domeniul muzicii simfonice și camerale, dobândite atât în România cât și în Japonia sau Coreea.

Asociația Culturală Teocta a fost creată pentru a contribui la îmbunătățirea calității industriei muzicale, din pasiune pentru artă. Aceasta s-a implicat intens în viața culturală românească, oferind spectacole și concerte de calitate pentru cei avizi de cultură și divertisment. Inițiativa în propagarea culturii s-a manifestat și în domeniul pedagogic, asociația înființând și o școală particulară de muzică.

Biletele se pot procura prin Eventim, la casa de bilete a sălii Radio, magazinele Germanos, Vodafone, librăriile Cărturești, Humanitas și online pe www.eventim.ro și www.myticket.ro. De asemenea, biletele sunt disponibile pe bilete.ro și în Oficiile Poștei Române, semnalizate cu Bilete.ro.

PreÈ›/bilet:

Categoria 1: 40 RON

Categoria 2: 30 RON

 

Pentru mai multe detalii aveți la dispoziție pagina http://acteocta.ro, sau contactele organizatorilor:

 

Olivia Sandu, Responsabil Relații Publice: office@acteocta.ro, 0751922659

Daniela Spătaru, Director Marketing: office@acteocta.ro, 0749089101