Comunitatea Profesionala Planning Planet Romania

Planning Planet Romania (www.planningplanet.com) a organizat prima intalnire a membrilor sai. Recunoscuta ca fiind cea mai mare comunitate independenta de practicieni in Planificarea si Controlul Proiectelor din lume cu peste 35.000 de profesionisti din 135 de tari, Planning Planet si-a propus recunoasterea profesiunilor conexe Managementului Proiectelor fara de care acesta nu se poate realiza cu succes.
De la studenti pana la cei mai buni profesionisti in domeniile lor, membrii Planning Planet au aceeasi ideologie: mandria de a apartine unei comunitati si entuziasmul de a ajuta, de a impartasi cunostinte si in anumite situatii, de a fi mentori pentru ceilalti. Membrii Planning Planet Romania reprezinta cele mai importante companii din domeniile petrol si gaze, constructii si IT&C care isi desfasoara activitatea in Romania.
In afara de promovarea, sustinerea, dezvoltarea si recunoasterea profesiunilor din domeniile Planificarea si Controlul Proiectelor, aceasta comunitate si-a propus dezvoltarea Breslei Planning Planet intentionand sa urmeze caile traditionale care sa aduca autenticitatea pe care un Institut sau o Asociatie nu o pot da. Beneficiile pe care aceasta breasla le aduce sunt:
• Alinierea diferentelor globale si industriale la standardele, metodele si normele de planificare;
• Dezvoltarea de Centre Regionale de Excelenta coordonate transparent de comunitate;
• Recunoasterea globala a celor mai bune practici si standarde
• Certificarea profesionala cu recunoastere internationala;
• Facilitarea accesului angajatorilor la un grup de profesionisti cu competente demonstrate pe care sa-i angajeze.
• Evaluarea independenta si recunoasterea publica a competentelor individuale;
Din dorinta de a facilita comunicarea membrilor din Romania, a fost dezvoltat portalul All4Planning (www.all4planning.ro) care va promova si sprijini eforturile comunitatii in recunoasterea profesiunilor din domeniile Planificarea si Controlul Proiectelor. Realizat cu sprijinul CPM Consulting si Ka&Te, portalul All4Planning va aduce o schimbare in perceptia participantilor in ceea ce inseamna Planificarea si Controlul Proiectelor.
“In ultimii 20 de ani sute de milioane de Euro au fost irositi in Romania datorita superficialitatii cu care au fost abordate Planificarea si Controlul Proiectelor, indiferent daca investitiile au fost sustinute din bani publici sau din surse private” spune d-l dr. ing. Augustin Purnus, PMP, Consul pentru Romania al Planning Planet. “Eforturile noastre se indreapta spre educarea si cresterea competentelor in Planificarea si Controlul Proiectelor a tuturor partilor implicate in derularea proiectelor.”