Comunitatea Profesională Planning Planet România

Planning Planet Romania (www.planningplanet.com) a organizat prima întâlnire a membrilor săi. Recunoscută ca fiind cea mai mare comunitate independentă de practicieni în Planificarea şi Controlul Proiectelor din lume cu peste 35.000 de profesionişti din 135 de ţări, Planning Planet şi-a propus recunoaşterea profesiunilor conexe Managementului Proiectelor fără de care acesta nu se poate realiza cu succes.
De la studenţi până la cei mai buni profesionişti în domeniile lor, membrii Planning Planet au aceeaşi ideologie: mândria de a aparţine unei comunităţi şi entuziasmul de a ajuta, de a impărtăşi cunoştinţe şi în anumite situaţii, de a fi mentori pentru ceilalţi. Membrii Planning Planet România reprezintă cele mai importante companii din domeniile petrol şi gaze, construcţii şi IT&C care îşi desfăşoară activitatea în România.
În afară de promovarea, susţinerea, dezvoltarea şi recunoaşterea profesiunilor din domeniile Planificarea şi Controlul Proiectelor, această comunitate şi-a propus dezvoltarea Breslei Planning Planet intenţionând să urmeze căile tradiţionale care să aducă autenticitatea pe care un Institut sau o Asociaţie nu o pot da. Beneficiile pe care această breaslă le aduce sunt:
• Alinierea diferenţelor globale şi industriale la standardele, metodele şi normele de planificare;
• Dezvoltarea de Centre Regionale de Excelenţă coordonate transparent de comunitate;
• Recunoaşterea globală a celor mai bune practici şi standarde
• Certificarea profesională cu recunoaştere internaţională;
• Facilitarea accesului angajatorilor la un grup de profesionişti cu competenţe demonstrate pe care să-i angajeze.
• Evaluarea independentă şi recunoaşterea publică a competenţelor individuale;
Din dorinţa de a facilita comunicarea membrilor din România, a fost dezvoltat portalul All4Planning (www.all4planning.ro) care va promova şi sprijini eforturile comunităţii în recunoaşterea profesiunilor din domeniile Planificarea şi Controlul Proiectelor. Realizat cu sprijinul CPM Consulting şi Ka&Te, portalul All4Planning va aduce o schimbare în percepţia participanţilor in ceea ce înseamnă Planificarea şi Controlul Proiectelor.
“În ultimii 20 de ani sute de milioane de Euro au fost irosiţi în România datorită superficialităţii cu care au fost abordate Planificarea şi Controlul Proiectelor, indiferent dacă investiţiile au fost susţinute din bani publici sau din surse private” spune d-l dr. ing. Augustin Purnuş, PMP, Consul pentru Romania al Planning Planet. “Eforturile noastre se indreaptă spre educarea şi creşterea competenţelor în Planificarea şi Controlul Proiectelor a tuturor părţilor implicate în derularea proiectelor.”