COMUNICATUL BIROULUI EXECUTIV CENTRAL AL CORPULUI NATIONAL AL POLITISTILOR

Corpul National al Politistilor, organizatie profesionala infiintata in baza art. 49 -52 din Legea nr. 360/2002 privind statutul politistului, care numara peste 50.000 membri din rindul politistilor saluta votul negativ al deputatilor care au respins in data de 24 mai 2011 proiectul de Lege privind unele masuri speciale necesare pentru reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor.

Avind in vedere faptul ca factorii decizionali din minister nu au acceptat  alte masuri de reducere a cheltuielilor astfel incit sa nu se apeleze la disponibilizari masive de personal si nici propunerile noastre asupra acestui act normativ care cuprinde derogari de la prevederi ale unor legi organice si chiar incalcari ale principiilor Constitutiei Romaniei, CNP a deschis o campanie de dezbateri publice si informare pe toate caile pentru a arata ca numarul de politisti la suta de mii de locuitori prezentat de M.A.I. nu este real, ca va fi puternic afectata ordinea si linistea publica, siguranta cetatenilor, aderarea la Spatiul Schengen si continuarea integrarii in U.E., ca familiile celor 18.000 de salariati disponibilizati vor fi grav afectate.

In acelasi timp, am adresat ministrului si parlamentarilor rapoarte si informari asupra necesitatii unei reorganizari reale pe criterii de eficienta a structurilor M.A.I. si de performanta pentru personalul acestuia, lucru care daca ar fi fost facut in anul 2010 nu s-ar mai fi impus aceste reduceri colective masive de personal.

Biroul Executiv Central al CNP a depus la Senat si Camera Deputatilor memorii si amendamente la lege, preluate si discutate la intilniri cu deputati, senatori si comisii, convingindu-i sa dea un vot negativ acestui proiect de lege privind disponibilizarile de personal in M.A.I., a sustinut prin membrii sai miscarile de protest ale politistilor, apeland la solidaritate si actiune comuna impotriva acestei legi, actiuni incununate cu succes in data de 24 mai 2011.

Conducerea organizatiei profesionale multumeste membrilor sai care au fost alaturi de noi transformand actiunile noastre in actiuni de masa, saluta cu respect si multumeste senatorilor si deputatilor care au inteles motivatia din mesajele si memoriile CNP, care au sustinut amendamentele nostre si au respins legea prin vot in comisii si in plenul celor doua camere ale Parlamentului Romaniei.

Constienti de faptul că subiectul nu va fi abandonat din cauza reducerii bugetului M.A.I., vom solicita din nou conducerii acestuia sa analizeze alte masuri de reorganizare si reducere a cheltuielilor bugetare care trebuie luate pentru asigurarea indeplinirii atributiilor legale de catre structurile de ordine si siguranta publica, sa promoveze alte schimbari legislative, organizatorice si ale statutului personalului, dupa o consultare si o dezbatere reala cu organizatia profesionala si sindicatele.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Bucuresti, str. Mihai Voda nr. 6, sector 5,
tel/fax. 021 3145413,
www.cnpromania.ro