COMUNICAT privind utilizarea timbrelor profesionale și finalizarea comenzilor aferente lunii ianuarie 2018


Comenzile de timbre aferente lunii ianuarie 2018 s-au plasat și validat în perioada 4-15 decembrie 2017. Datorită numărului foarte mare de comenzi, Colegiul Psihologilor din România a decis prelungirea programului de plasare a comenzilor până pe data de 18 decembrie 2017. În această perioadă, Colegiul Psihologilor din România a distribuit în toată țara un număr de 143750 timbre profesionale. Plasarea comenzilor de timbre profesionale se va relua în data de 4 ianuarie 2018.

De asemenea, Colegiul Psihologilor din România vă aduce câteva precizări referitoare la regimul juridic al timbrelor profesionale utilizate de către psihologi.

Precizăm faptul că evidența și securizarea activității profesionale a psihologilor se realizează prin intermediul timbrelor și registrelor profesionale, reglementate prin Hotărârea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România nr. 3/2013, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 654 din 24 octombrie 2013.

Activitatea de comandă și de distribuire a timbrelor profesionale către psihologii membri ai Colegiului Psihologilor din România se realizează doar prin intermediul platformei online, de pe website-ul colegiulpsihologiloroficial.ro, administrarea acesteia fiind efectuată de către doamna Raluca Tașcă – Biroul de timbre profesionale din cadrul Departamentului juridic și de comunicare.

Timbrele profesionale au un regim special și sunt realizate din anul 2013 până în prezent de către Fabrica de Timbre, instituție în subordinea CN POȘTA ROMÂNĂ SA, în condiții de comandă specială, având elemente de siguranță unice.

Totodată, menționăm faptul că plata contravalorii timbrelor profesionale se realizează numai în conturile bancare: RO46 RZBR 0000 0600 1635 0758, deschis la Raiffeisen Bank S.A., Agenția Brâncoveanu.

Astfel, ca urmare a unor sesizări primite din teritoriu și a informațiilor obținute din spațiul online, vă precizăm faptul că orice produs cu denumirea “timbru profesional”, care nu este comandat și distribuit prin intermediul Biroului de timbre profesionale din cadrul Departamentului juridic și de comunicare al instituției, reprezintă un fals, acesta neputând fi utilizat pentru evidența profesională a psihologilor.

De asemenea, acest produs fals cu denumirea “timbru profesional”, comandat de pe website-ul “www.alegeri cpr.ro” nu poate securiza actul profesional al psihologilor, iar avizul/raportul psihologic emis prin aplicarea acestui timbru profesional fals nu poate produce efecte juridice.

Facem apel către membrii organizației profesionale să nu utilizeze timbre profesionale false, comandate și distribuite de pe website-ul “www.alegeri cpr.ro”, deoarece acestea nu pot realiza evidența activității profesionale.

De asemenea, facem apel către autoritățile publice să verifice legalitatea timbrelor profesionale, aplicate pe actele profesionale ale psihologilor, prin contactarea Departamentului juridic și de comunicare al Colegiului Psihologilor din România, Biroul de timbre profesionale – 021 311 51 55 – tasta 5.

Menționăm faptul că am sesizat Parchetul General și Guvernul României cu privire la acțiunea unui grup de persoane neautorizate de a emite timbre profesionale false pentru psihologi.

Colegiul Psihologilor din România

20 decembrie 2017