Comunicat de presa tractoare Fendt

O poveste de succes in echipamentele agricole: Fendt.

Fratii Fendt au început construirea tractoarelor sub indrumarea tatalui lor, Johann Georg, neavand idee despre modul in care acestea vor marca tehnologia de-a lungul acestui secol. Scopul lor a fost bine stabilit inca de la inceput: de a convinge clientii cu solutii tehnice inovatoare, cost-eficienta si fiabilitate. In acest fel, s-a nascut in anul 1930, primul tractor european cu putere redusa cu 6 CP, cu plug si cositoare montate independent de viteza.

Astfel, fermele mici si mijlocii au inceput sa inlocuiasca calul cu tractorul pe numele de Dieselross, “Calul diesel”. Compania XaverFendt & Co este inregistrata in Kempten, Germania, in 31 decembrie 1937.

In 1938 compania lanseaza cel de-al 1000-lea Dieselross tractor F18 cu 16 Hp. Cu Dieselross 22 F, Fendt ofera un tractor agricol, in 1938, care are deja caracteristicile tractoarelor anilor `50:doi cilindri, radiator, cutie de viteze cu 4 trepte.

In 1942, tractoarele diesel au fost interzise ceea ce a facut ca compania sa dezvolte un tractor forestier gazificat cu 25 CP.

Dupa al doilea razboi mondial, compania se extinde dramatic sub conducerea fratilor Hermann, Xaver si Paul Fendt.

In 1952, acestia prezinta F Dieselross 12 L de 12 Hp a carui productie in masa incepe in 1953. In 1953, compania a lansat unealta de sustinere Fendt 12Hp care are patru zone si a primit cea mai inalta distinctie a GSD in 1959 pentru conceptul de “un singur om este de ajuns”. Favorit 1, noile tendinte in design si echipamentele agricole, cum ar fi motorul de 40 hp si stratificarea casetei de multi-viteza, marcheaza anul 1958.