Comunicat de presa Komatsu

Istoria Komatsu

Cine este Komatsu?

Komatsu, cu sediul in Tokyo, Japonia, este o companie publica formata din Komatsu Ltd. si alte 187 de companii.
Komatsu este cunoscut ca fiind cel de-al doilea cel mai mare producator de utilaje grele pentru constructii si minerit din lume, după Caterpillar. A luat denumirea dupa orasul japonez cu acelasi nume.
Vanzarile echipamentelor reprezinta peste 70 la suta din castigul companiei: excavatoare, buldozere, autobasculante, concasatoare, gredere si incarcatoare.
In prezent, compania produce cel mai mare buldozer din lume: D575.

Pe langa acestea, compania produce, de asemenea, masini de productie si vehicule industriale, inclusiv prese de timbru, masini de foi de metal, masini-unelte, stivuitoare…

Compania include acum alte categorii de productie: prefabricarea, transportul, si echipamentele pentru logistica.

Inceputurile Komatsu

Komatsu Takeuchi Mining Co a fost fondata in 1894 de catre inginerul Tashir Shiraishi. Shiraishi a fost presedintele companiei pana in 1925. In 1917 Komatsu Iron Works produce instrumente pentru masini si echipamente pentru minerit iar in mai 1921, devine Komatsu Ltd.

La sfarsitul anilor 1920, compania s-a extins de la 121 la 742 de angajati. In 1932 apare primul tractor agricol.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Komatsu construieste masini pentru armata japoneza: tractoare militare, buldozere, tancuri. Dupa razboi, compania a continuat fabricarea cu buldozere si stivuitoare: a avut un mare impact o data cu construirea dupa razboi.

In anii 1960 Komatsu s-a axat pe exportul in strainatate, intrand in piata americana in 1967 si concurand cu Caterpillar. Compania a adoptat o strategie agresiva. Pentru urmatorii 20 de ani, compania s-a extins de la un producator local mic intr-un mare concurent pe piata constructiei.

Noua generatie

In 1980, Komatsu a fuzionat cu Dresser Industries si a rezultat Komatsu Dresser pentru echipamentele de constructii. Insa acest lucru nu a durat mult iar fuziunea se incheie in 1994. In 1997, ea a devenit Komatsu Sisteme de utilaje.

Vanzarile au inceput sa scada in 1982. Tetsuya Katada credea ca societatea nu a fost suficient de mare fata de concurentul sau, Caterpillar. Dar pe termen lung, rezultatele nu au fost de succes iar cererea pentru echipamentele pentru constructii a scazut. El a schimbat strategia incurajat directorii sa-si imagineze Komatsu ca si o companie de tehnologie. Datorita acestei strategii, veniturile s-au imbunatatit iar compania a crescut cu 40 la suta intre 1989 si 1992.