Comunicat de presa Caterpillar

Caterpillar Inc este primul producator din lume de utilaje de constructii si utilaje grele. La inceputul anilor 1910 Daniel Best si Ben Holt au intemeiat Caterpillar Tractor Co. Scopul lor era a crea un motor capabil sa transporte diverse echipamente grele si tractoare agricole.

Izbucnirea primului razboi mondial le-a fortat sa-si redefineasca pozitia chiar dupa deschiderea primei lor fabrici in statul Illinois si dupa ce au inceput comercializarea masinilelor. In timpul razboiului, Holt a expediat unele dintre masinile sale catre Europa pentru scopuri agricole, care au fost imediat recunoscute ca masini excelente si ideale pentru razboi: puternice, grele si de incredere. Armata britanica le-a folosit in timpul razboiului mondial in Franta si în cele din urma tancul britanic a fost inspirat de masinile Caterpillar.

Dupa razboiul mondial tractorul Holt a castigat o notorietate imensa si recunoastere. Aceasta perioada a fost dificila din punct de vedere economic, o provocare pentru firma, si Caterpillar a inceput sa-si redefineasca scopurile si obiectivele lor. Ei au fost capabili sa se extinda rapid peste frontierele apropiate din Canada si Mexic, si in curand au deschis primele fabrici in China si Rusia.


In prezent Caterpillar are fabrici de utilaje de constructii si utilaje grele in zeci de tari si a reprezentante in aproape fiecare tara care se ocupa cu peste 400 de produse diferite: buldozeri Caterpillar, autobasculante Caterpillar si asa mai departe.

In timp ce acestea sunt recunoscute mai ales ca si “Caterpillar galben”, maÅŸini precum excavatoare Caterpillar, buldoexcavatoare sau camioane articulate, acestea au un portofoliu foarte larg de produse din care se pot alege. De fapt, Caterpillar manufactureaza produse de aparare cu motoare si alte parti pentru Tank Transporters, si produsele agricole in parteneriat cu Claas. Caterpillar genereaza de asemenea venituri datorita unei campanii importante de marketing creata in jurul popularitatii si de acordare a licentelor de brand si dezvoltat in jur elemente diferite, cum ar fi pantofi, palarii, haine etc.

Caterpillar este acum cel mai mare producator de utilaje de constructii si utilaje grele, numarul unu in industria constructiilor si numarul 44 in lume din cele 100 cele mai bogate firme.