Comunicat de Presa ASUR – Ziua Astronomiei

Sambata 24 Mai, Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) impreuna cu Astroclubul Bucuresti vor lansa un concurs online pe teme de astronomie.
Evenimentul, destinat sa marcheze Ziua Astronomiei 2010, se inscrie in cadrul campaniei “Aprinde flacara stiintei!”, initiata de ASUR.
Concursul se va desfasura pe site-ul www.Ziua-Astronomiei.ro si va avea doua etape. In prima etapa, participantii vor trebui sa raspunda la un set de intrebari pe teme de astronomie. Cei care au dat raspunsul corect la cel putin 85% dintre intrebari se califica pentru etapa a doua, in care vor trebui sa conceapa si sa posteze pe site un scurt eseu, de maximum 400 de cuvinte, in care sa argumenteze importanta educatiei stiintifice in societate.
Competitia se adreseaza tinerilor cu virsta de maximum 26 de ani, implinita pina la data de 24 Aprilie 2010, inclusiv.
Castigatorii vor fi recompensati cu echipamente IT oferite de System Plus, partener HP si Dell in Romania:
• Premiul 1: Laptop HP Compaq 8710w
• Premiul 2: Monitor HP L2045w
• Premiul 3: Imprimanta HP Photosmart C4680 All-in-one
Ziua Internationala a Astronomiei este o manifestare initiata in S.U.A. in anul 1973 de catre Doug Berger, presedintele de atunci al Asociatiei Astronomice a Californiei de Nord. In cei aproape 40 de ani de existenta, Ziua Astronomiei s-a impus in intreaga lume drept evenimentul cel mai potrivit pentru a atrage atentia publicului asupra acestei stiinte. Cu aceasta ocazie astronomii amatori si profesionisti se reunesc pentru a impartasi publicului din cunostintele lor si pentru a oferi tuturor celor interesati posibilitatea de a observa în mod direct frumusetile boltii ceresti.

Astroclubul Bucuresti este primul club de astronomie infiintat in capitala, acum aproape 40 de ani. Misiunea Astroclubului este de a observa fenomenele astronomice şi de a promova astronomia de amatori în Bucuresti si in tara.
Asociatia Secular-Umanista din Romania promovează principiile etice umaniste, gindirea critica, cunoasterea stiintifica si separarea statului de biserica.


Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR)
Str. Gheorghe PetraÅŸcu nr. 53, sector 3 BucureÅŸti
Tel.: +40 722 392 751
office@asur.ro
www.asur.ro