COMUNICAT DE PRESA

Conferinta de lansare a proiectului

Bine pregatiti, buni profesionisti!

 

In data de 09.05.2012, incepand cu ora 16:00, Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti, impreuna cu Asociatia Studentilor din Universitatea Politehnica din Bucuresti – AS POLI, organizeaza conferinta de lansare a proiectului „Bine pregatiti, buni profesionisti!” – Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Obiectivul general al proiectului vizeaza dezvoltarea abilitatilor practice pentru un numar de 120 de studenti masteranzi prin optimizarea stagiilor de pregatire practica din domeniul chimiei si al ingineriei medicale, in vederea imbunatatirii accesului pe piata muncii si a ratei de ocupare in munca. Prin intermediul acestor stagii de practica, destinat studetilor masteranzi, se simuleaza conditiile unui loc de munca real, oferind acestora posibilitatea de a cunoaste nemijlocit cerintele unui loc de munca, cu responsabilitatile si beneficiile pe care le implica acesta.

Proiectul isi propune urmatoarele obiective:

-          Incheierea unui numar minim de 10 parteneriate cu intreprinderi care activeaza in domeniul chimiei si ingineriei medicale;

-          Dezvoltarea unor programe de pregatire practica;

-          Formarea de competente si aptitudini profesionale specifice domeniului pentru cei 120 de studenti masteranzi.

            Conferinta de lansare a proiectului va avea loc la Bucuresti, Universitatea POLITEHNICA Bucuresti, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din str. Ghe. Polizu, nr. 1-7, sala D 018.

Printre invitaţii care vor lua  cuvantul in cadrul evenimentului sunt doamna prof.dr.ing. Ecaterina Andronescu – Presedinte Senat, Universitatea Politehnica Bucuresti; domnul prof. dr. ing. Horia Iovu – Decan, Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor; doamna Cristina Ghitulica – Manager proiect; doamna Alina Butu – Director stiintific, Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Stiinte Biologice si doamna Jenica Paceagiu – secretar stiintific, CEPROCIM.

            Pentru mai multe informaţii privind proiectul „Bine pregatiti, buni profesionisti!”, puteţi contacta echipa la: 0722.447.894 – Mihaela Motorga, Expert promovare si informare.