Comparere Suplimente: Dymatize ISO100 vs. MyProtein Impact Whey

Diferenta dintre un supliment ieftin si unul scump

Doua produse cu acelasi scop, ambele isolate proteice hidrolizate, dar la poli diferiti sunt ISO100 si Impact Whey Isolate.

Dymatize Iso100 a castigat din 2013 pana in 2017 inclusiv premiul pentru cel mai bun izolat proteic din zer, iar in 2017 si premiul pentru cel mai bun supliment pentru femei la concursurile prestigioase Supplement Awards. Pe cand MyProtein Impact Whey este una din cele mai populare variante de suplimente in Romania. Acest lucru este datorat pretului avantajos de 159 lei (pentru punga de 2.3 kg).

Din start putem spune ca vanzarile MyProtein nu au fost afectate de scandalurile anterior discutate. (vezi sectiunea blog suplimente )

Legat de Dymatize, numele de ISO100 provine din sursa proteica a suplimentului, 100% izolat proteic din zer. Nu contine lactoza.
Consumul de proteine este esential pentru refacerea musculara si mentinerea unei balante pozitive de azot in perioadele de antrenament intens. Fiecare portie (30-32 g) contine 25 g proteine, ~1-2 g carbohidrati si ~0.5 g grasimi. Lucru care se traduce prin o concentrare proteica de 80%.
Este perfect pentru dietele sarace in carbohidrati. Se dizolva foarte rapid in apa sau lapte, iar datorita ultra-puritatii lui si faptului ca nu contine lactoza, ISO100 este probabil formula proteica cel mai usor de digerat.

My Protein sustine ca Impact Whey ISOLATE contine 90% proteine. Lucru relative greu de crezut, tinand cont de faptul ca proteinele CFM contin peste 88% proteine. Are un continut sarac de grasimi (0.2 g) si carbohidrati (1.5 g). De asemenea, suplimentul ofera si 2 g de l-leucina per portie, cel mai important aminoacid esential.
Tinand cont de prezentare, descriere si continut, am spune ca suplimentele sunt similar, insa intre ele este  o diferenta signifianta de 70 lei (in alte magazine chiar mai mare, cu ISO100 ajungand chiar si la 370 lei). Aceasta diferenta nu este doar din cauza marketingului. Incercand ambele produse timp de 2 luni (cat tine o punga in medie). ISO100 iese pozitiv in evidenta cu o aroma mult mai placuta, o solubilitate mai mare si o absorptive mult mai complete (fara reziduri, daca vreti sa-i spunem).

Rezultatele iarasi vorbesc de la sine, cu #ISO100 dieta si antrenamentele dau rezultate mult mai rapide si mai bune (daca spocul este definirea si cresterea in masa lean).

Acest produs vine in 2 variante:

ISO 100 900 grame

Dymatize ISO 100 2 kg

Iar My Protein Impact Whey este disponibil in variant ISOLATE la 2.5 kg

Si in variant simpla:

MyProtein Impact Whey 2.5 kg

MyProtein Impact Whey 5 kg