Colonelul Sanders are un nou secret: KFC a descoperit manuscrisul nepublicat “autobiografie culinara” scris de Colonelul Sanders acum patru decenii, gasit in Depozitul de Arhive din Louisville

Autobiografia dezvaluie lectiile de viata ale Colonelului si o colectie a retelor sale preferate stranse pe intregul parcurs al vietii sale

Compania KFC a anuntat azi ca s-a descoperit manuscrisul nepublicat “autobiografie culinara” a fondatorului KFC, Colonelul Harland Sanders. Manuscriul nedescoperit a ramas in depozitul de arhive al companiei timp de 40 de ani.

Autobiografia originala ofera o privire autentica asupra vietii legendarului antreprenor al lumii si se bazeaza pe pasiuniea sa pentru mancare, pe efortul depus si pe importanta pe care o are mancarea preparata in stil traditional. In acest manuscris, Colonelul impartaseste amintiri personale si perspective, lectii de viata,  anecdote si povesti despre familie, afacere, efortul depus, clienti si francize si, cel mai important, cateva dintre retetele sale preferate.

Iata un extras din primul capitol al manuscrisului:

“Acesta este un nou tip de carte. Din cate stiu, nu a fost scrisa nicio alta carte la fel pana acum. Este povestea vietii unui om si povestea mancarii pe care a gatit-o. O carte despre mancarea care imi place, munca pe care am depus-o si modul in care ambele au ajuns sa insemne acelasi lucru. O sa povestesc despre modul in care am crescut si, in acelasi timp, o sa aflati cum puteti prepara si voi mancarea cu care eu am crescut. Cuprind in aceste pagini povestea Americii traditionale si a artei culinare a acelor vremuri inainte ca acestea sa fie uitate. Am fost un baiat crescut la tara si m-am indreptat catre gatitul traditional. Pentru mine, retetele mele sunt nepretuite. ” (Colonelul Sanders)

Colonelul a invatat sa gateasca mancaruri traditionale inca de la o varsta frageda, de la masa sa, iar secretele bucatariei l-au insotit pe parcursul intregii sale vieti.  In manuscrisul „autobiografie culinara”, Colonelul impartaseste pentru prima data colectia retetelor sale preferate, retete pe care le-a adunat si perfectionat de-alungul vietii. Manuscrisul  include chiar si prima reteta a Colonelului pentru paine alba, reteta al carei maiestru este inca de la 7 ani. In paginile sale, Colonelul include o varietate de feluri de mancare pentru micul dejun, pranz si cina, alaturi de diverse retete pentru a prepara biscuiti, clatite, omlete, placinte si multe altele. Unul dintre obiectivele sale pentru manuscrisul nepublicat a fost sa ofere lectii practice pentru gatit.

„Am descoperit un nou secret al Colonelului si vrem sa-l impartasim cu milioanele de fani KFC din intreaga lume.”,  declara Roger Eaton, Director Executiv al companiei KFC. Inteleptul Colonel Sanders a fost bucatar de-alungul vietii si sfaturile sale sunt la fel de puternice si de relevante in zilele noastre la fel cum erau acum 40 de ani. De-alungul timpului, Colonelul a fost recunoscut pentru prepararea mancarurilor traditionale, pentru inventarea diverselor retete si pentru impartasirea puternicelor sale convingeri prietenilor si familiei.  Acesta este motivul pentru care suntem onorati sa anuntam publicarea manuscrisului „autobiografie culinara” in cursul anului viitor. Semnificatia istorica a datei de 11-11-11 a parut cea mai potrivita pentru a ne reaminti de Reteta Originala a Colonelului din 11 ierburi si condimente”, a adaugat Eaton.

La varsta de 65 de ani, Colonelul Sanders a transformat un ajutor social de 105$ intr-un imperiu global al preparatelor din carne de pui si, pana la moartea sa, la varsta de 90 de ani, a strabatut 250 000 de mile pe an vizitand restaurantele KFC din toata lumea.

Manuscrisul original pentru „autobiografie culinara” a fost descoperit din intamplare de un vechi angajat al companiei care imediat a realizat valoarea si importanta descoperirii. Compania este de parere ca daca manuscrisul nu ar fi fost gasit de cineva care sa-i cunoasca semnificatia, cel mai probabil ar fi ramas nedescoperit multi ani de acum inainte.

Manuscrisul original al „autobiografiei culinara” a fost pus in seiful KFC, alaturi de Reteta Originala a celor 11 ierburi a Colonelul Sanders. Seiful digital FireKing, construit special pentru KFC si modernizat in 2009, protejeaza secretele KFC. Acesta cantareste mai mult de 350 kg si are o usa de otel de 1,25 cm grosime. Seiful computerizat are de asemenea un sistem dublu de deschidere care necesita o cheie speciala si un cod numeric personal (PIN). O alarma silentioasa incorporata si un lacat temporalizat ofera o protectie in plus care alerteaza echipa de securitate asupra oricarei incercari de a patrunde in seif si permite accesul doar in timpul unor perioade prestabilite. Seiful se afla in permanenta intr-un circuit inchis de monitorizare.

Despre KFC

KFC, cu sediul in Luoisville, Kentucky, este cel mai cunoscut lant de restaurante cu preparate din carne de pui. In media, 12 milioane de clienti treg zilnic pragul celor peste 15 000 de locatii KFC din 109 tari din intreaga lume. In Romania, sunt deschise 42 de restaurante KFC dintre care 18 numai in Bucuresti, restul fiind in orase precum Timisoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Pitesti si Brasov.

Despre Colonelul Sanders

Colonelul Sanders , fondatorul Kentucky Fried Chicken, si-a inceput carierea de bucatar la varsta de 6 ani. De-alungul timpului, Colonelul a avut mai multe slujbe temporare: conductor de tramvai, soldat in Cuba timp de 6 luni, pompier pe calea ferata, a studiat dreptul prin corespondenta si a practicat o perioada, a vandut asigurari, a lucrat pe un vapor, navigand pe raul Ohio, iar la 40 de ani, a inceput sa gateasca pentru calatorii infometati care se opreau la benzinaria sa, in Corbin, Kentucky. In 1935, guvernatorul Ruby Laffoon i-a acordat titlul onorific de ‘’Colonel al statului Kentucky’’, in semn de recunoastere a contributiei sale la dezvoltarea bucatariei regionale. Timp de 9 ani, Colonelul si-a perfectionat reteta alcatuita din 11 ierburi si mirodenii si tehnica de prepare, ambele fiind folosite si astazi.