Colectia “Metamorfoze” prezentata de sportivii Victor Hanescu, Marius Novanc, Titi Aur si Haralambie Dumitras

Victor Hanescu, Marius Novanc, Titi Aur si Hari Dumitras vor urca astazi, in premiera, pe un podium de moda, la invitatia designerului vestimentar Cornel Gache. Ei vor prezenta patru dintre tinutele noii-colectii METAMORFOZE, pentru a transmite importanta elegantei in sport.

Costumele clasice la comanda (Bespoke Suits) ale brandului OCTAVIANI by Cornel Gache se adreseaza unui segment foarte variat, de la barbati cu un fizic de invidiat, pana la cei care nu mai au timp sa practice sportul zilnic. Insa, toti pot sa-si schimbe imaginea purtand un costum elegant si comod, care raspunde nevoilor individuale. Cele patru vedete din sport au fost alese tocmai pentru tipologia lor diferita.
“Ca si sportiv, la 2 metri inaltime, este greu sa-ti gasesti haine, sa ai un costum care sa fie pe tine si am avut provocari la acest capitol. Cred ca de acum nu voi mai avea aceste provocari si ma voi simti relaxat intr-un costum pe masura mea”, considera Victor Hanescu, cel mai bun jucator roman de simplu al ultimului deceniu.
Cornel Gache a acceptat provocarea lui Victor Hanescu: “Da, e o adevarata provocare. Am trait cea de-a doua emotie. Prima a fost cand il vedeam jucand. Acum am cea de-a doua emotie pentru ca vreau sa iasa mai campion decat a fost in sport. Sa vedem daca reusesc. Victor: un campion la estetica”.

Unul dintre seniorii din “Epoca de Aur” a rugby-ului romanesc face primul pas in fashion la 56 de ani. Cu o greutate care se scrie din 3 cifre, Hari Dumitras, “capitanul de la Auch” (locul singurei victorii in deplasare, din istorie, in fata Frantei) a devenit un altfel de model. “Mi-am dorit intotdeauna sa fiu un model pentru copiii din Romania prin practicarea sportului. Acum sunt intr-un alt rol de model, in moda”, a declarat zambind Hari Dumitras, presedinte F.R. Rugby.
“Numele este prea mare sa incerc ceva extravagant, dar va avea prestanta cuvenita”, a punctat creatorul de moda.

Considerat un adevarat sex-simbol, Marius Novanc este unul dintre handbalistii romani emblematici, din ultimul deceniu. Pivotul nationalei de handbal si al formatiei CSM Bucuresti, Novanc a fost ales pentru numele, dar si pentru fizicul sau, sa prezinte colectia METAMORFOZE. “Imaginea conteaza la un sportiv. Imi place aceasta idee de a prezenta costume barbatesti pe un podium si am raspuns afirmativ acestei provocari”, a explicat Marius Novanc, handbalist echipa nationala.

De la combinezon la costum este insa mai mult decat un pas. Cel mai titrat pilot roman de raliuri din istorie, Titi Aur, va avea astfel cea mai spectaculoasa metamorfozare. “Pe domnul Titi Aur l-am luat prin suprindere cu propunerea, el fiind obisnuit cu altfel de tinute, dar sunt convins ca va fi multumit”, sustine designerul vestimentar Cornel Gache.
“Nu sunt deloc genul care sa fie prezent la evenimente mondene, dar trebui sa participi uneori si atunci trebuie sa fii imbracat special”, este de parere Titi Aur, de 8 ori campion national raliuri.

Cele 4 personalitati din sportul romanesc vor prezenta colectia METAMORFOZE de la OCTAVIANI by Cornel Gache, pe 19 octombrie, ora 19.30, la Boheme Café & Bistro, in strada Caderea Bastiliei nr. 11.

OCTAVIANI by Cornel Gache
Cornel Gache este un designer vestimentar de scoala veche cu o vasta experienta, care si-a inceput cariera studiind regia la Academia de Teatru si Film. Are 55 de ani si zambetul mereu pe buze, iar farmecul lui este inconfundabil. Costumele de epoca unicat pentru serialul Aniela, care a fost produs de MediaPro in 2009, ii poarta semnatura. Cornel Gache recunoaste ca Academia Della Moda – Napoli si-a pus amprenta pe stilul lui, iar realizarea unor tinute unicat, atat pentru femei, cat si pentru barbati, reprezinta mai mult o pasiune, decat parte din meserie. Din 1991 a fost designer pentru branduri italiene si a avut nenumarate prezentari atat in tara, cat mai ales in Italia. De la “Krizia”, “Frequenza Uomo” la “Salvo Barbara” – brand pentru care a avut trei prezentari de moda, din care, una spectaculoasa – “Donna Sotto le Stelle” – in Piazza Spagnia din Roma, a fost transmisa integral de Rai Uno. In 1996 destinul l-a dus in Kuweit, unde a fost designer pentru Casa “Emmanella”, de unde s-a intors pentru cativa ani in Romania si a pus bazele brandului “Di Elio”, pentru care a avut doua prezentari de moda: “Opera Romania” si Metropolitan Modells Paris. Apoi s-a intors in Italia pentru a fi designer pentru “Castellana” si alte cateva branduri autohtone.

Pentru Cornel Gache, clasicul este mereu actual, iar daca il vezi in atelier, la lucru, vei intelege de ce a ales sa realizeze la comanda costume Bespoke, pe care le executa ireprosabil, cu o maxima precizie si o acuratete care te surprinde. Hainele care ii poarta semnatura sunt croite la comanda, pentru a raspunde nevoilor fiecarui client. Iar rezultate sunt spectaculoase.
Intors recent pentru a-si deschide un atelier (situat central in Str. G-ral C-tin Coanda nr.15A, sector 1) si o academie de moda la Bucuresti, Cornel Gache, impreuna cu Octavian Tupan, a lansat brandul OCTAVIANI by Cornel Gache si a reusit intr-un timp relativ scurt sa-si creeze o echipa dedicata. Colectia de inspiratie retro METAMORFOZE, pe care o lanseaza acum, cuprinde tinute complete, atat pentru barbati, cat si pentru femei.
In paralel, Cornel Gache va lansa si o linie speciala de pantofi si accesorii pentru barbati.