CliniClowns Romania – Un zambet si pentru copiii din Timisoara

Incepand cu luna iunie a acestui an, CliniClowns Romania, organizatie non-profit ce are ca scop imbunatatirea vietii copiilor spitalizati, va dezvolta Terapia prin zambet si in Timisoara. Copiii spitalizati nu se pot bucura de copilarie in felul in care o fac restul copiilor. Rasul, cantecele, joaca, nu mai sunt pentru ei decat amintiri. Mediul in care se afla acestia e unul ostil, concentrat pe suferinta, boala si pe alte aspecte practice implicite tratamentului medical. Aici intervin clovnii CliniClowns, actori profesionisti special instruiti, care ii ajuta sa uite de boala. Grupati in perechi de cate 2, tinand cont de starea de sanatate a fiecarui copil si de indicatiile medicului curant, aplica tactici de terapie prin zambet si comunicare in mod personalizat. Astfel, perfuziile se transforma in dusuri hazlii, pansamentul in fluturas, gipsul in ghetute cu puteri supranaturale si tot chinul de zi cu zi este pentru cateva momente dat uitarii.

“Din anul 1995 si pana in prezent am reusit sa facem fericiti sute de copii din spitalele din Bucuresti si Brasov, extinderea la Timisoara fiind o continuare fireasca a actiunilor dezvoltate pana acum. De asemenea, suntem norocosi ca ne bucuram de sustinerea personalului medical: Dl. Prof. Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu” si printre primii care au initiat si incurajat astfel de actiuni si parteneriate, atit in Clinica de Arsuri si Chirurgie plastica, cit si in spital – ne-a incurajat in misiunea noastra, fiind de parere ca terapia prin zambet este un real adjuvant al terapiei medicamentoase, iar Dl Dr. Adam, Managerul Spitalului de copii din Timisoara imbratiseaza initiativa noastra dandu-si acordul pentru inceperea colaborarii” a declarat Martin Schiere, director executiv CliniClowns Romania.

Extinderea CliniClowns in Timisoara a fost posibila cu ajutorul companiei de asigurari Eureko. Domnul Radu Craciun, Director adjunct al Eureko Pensii si președintele CliniClowns Romania a adaugat: “Ma bucur sa vad ca proiectul prin care am adus un zambet pe fețele atator copii suferinzi continua acum si in Timișoara. Avem inca o data ocazia sa ne implicam la nivel local si sa oferim surprize micuților care, fiind spitalizati, nu s-au putut bucura pana acum de astfel de momente. Am invatat sa pretuim fiecare zambet al acestor copii, ca pe un semn ca am reusit sa le alinam suferinta si speram ca treptat actiunile noastre sa ofere bucurie si satisfactii tuturor celor implicați. Chemam mediul de afaceri, publicul si administratia locala sa ni se alature in acest demers”

In momentul de fata, fundatia cauta in Timisoara actori profesionisti care sa se alature echipei CliniClowns. Dupa prima selectie, cei mai buni dintre acestia vor participa la ateliere tematice organizate de Directorul Artistic al Fundatiei si vor fi supusi unui training organizat de specialisti olandezi.

Despre CliniClowns Romania:
CliniClowns si-a inceput activitatea in Romania in anul 1995, la initiativa dnei. dr. Alexandra Zugravescu, functionand ca proiect sub egida UNITER si cu sprijinul Fundatiei CliniClowns Olanda in calitate de sponsor principal.
In anul 2008, CliniClowns s-a transformat in Fundatia CliniClowns Romania, fundatie non-profit de sine statatoare ce isi continua activitatea in patru spitale din Bucuresti (Grigore Alexandrescu, IOMC, Fundeni si Budimex), iar din luna decembrie a anului 2009 si in Brasov.

clovnii CliniClowns Timisoara