Clienţii Provident Financial România vor beneficia de protecţie financiară oferită de asigurarea de viaţă de la Metropolitan Life, în urma semnării unui parteneriat strategic

De astăzi, clienții Provident vor putea achiziționa, opţional, și o asigurare de viață, oferită de către Metropolitan Life, unul din top trei jucători ai pieţei de asigurări de viaţă și pensii din România.

Polițele, care acoperă evenimente precum decesul din îmbolnăvire și accident, spitalizare, operație, arsuri sau fracturi din accident, vor fi oferite prin intermediul Provident Agent de Asigurare, o companie nou-înfiinţată, parte din grupul International Personal Finance (IPF).

În felul acesta, clienții Provident beneficiază de o soluție de protecție financiară simplă, relevantă și accesibilă, dezvoltată în acord cu nevoile lor de către Metropolitan Life.

 â€žNe dorim să oferim clienÈ›ilor Provident o asigurare de viață pe care È™i-o pot permite cu uÈ™urință, prin care să poată controla mai bine riscurile ce le pot afecta nivelul de trai. Demersul face parte din strategia noastră de a oferi o plasă de siguranță românilor din mediul rural È™i urbanul mic, zone cu o penetrare foarte scăzută a asigurărilor de viață. Parteneriatul cu Provident ne oferă oportunitatea de a merge către această categorie de clienÈ›i, unde conÈ™tientizarea nevoii de protecÈ›ie în faÈ›a unui eveniment neprevăzut este cu atât mai importantă”, a declarat Carmina Dragomir, CEO Metropolitan Life.

Provident are peste 2.200 de angajați în România, care călătoresc, în medie, peste 2.500 de kilometri pe lună pentru a-și deservi clienții, putând oferi – adesea în mai puțin de 48 de ore – împrumuturi și în zone izolate, unde alternativele de finanțare fie nu există, fie sunt foarte scumpe. Circa 80.000 de clienți din totalul de 210.000 de clienți activi ai Provident trăiesc în zone rurale.

„O parte importantă dintre clienții care apelează la Provident sunt la prima lor experiență cu un împrumut, aproximativ 40% dintre ei neavând un istoric de creditare. Prin crearea acestui istoric, Provident deschide accesul unei categorii importante de clienți la piața serviciilor financiare. Parteneriatul strategic cu Metropolitan Life demonstrează încă o dată angajamentul Provident de a acționa ca un catalizator de incluziune financiară pentru clienții săi, prin stimularea responsabilitatății și siguranței financiare. Scopul acestui parteneriat este oferirea de servicii de cea mai bună calitate pentru persoane care, în general, au acces limitat la astfel de produse şi crearea posibilităţii de siguranţă financiară pentru cât mai mulți români”, a declarat Viktor Boczan, CEO Provident Financial Romania.

Studiile realizate de Metropolitan Life arată că, în ceea ce priveşte atitudinea românilor atunci când vine vorba despre achiziţionarea unei asigurări de viaţă, printre primele aspecte pe care le au în vedere sunt: aceasta reprezintă un gest de responsabilitate faţă de familie, caută o asigurare care să le facă viaţa mai uşoară, doresc să colaboreze cu o companie care să-i înţeleagă şi să le fie alături ca un prieten.

Despre Metropolitan Life

Metropolitan Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viață din lume, și filială a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c.. Înființată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viață, planuri de pensii, beneficii pentru angajați și servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienți, MetLife are operațiuni deschise în aproape 50 de țări și deţine poziţii de conducere în pieţe din Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu. În România, Metropolitan Life are peste 19 ani de activitate pe piața de asigurări de viață. Două milioane de clienți beneficiază de asigurări de viață și pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Despre Provident Financial România

Provident Financial România face parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), unul dintre cei mai importanÈ›i furnizori de credite la domiciliu din Europa. Grupul are 2,5 milioane de clienÈ›i în 9 țări din Europa, precum ÅŸi în Mexic È™i Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală È™i de Sud-Est È™i una dintre cele mai puternice companii internaÈ›ionale listate la Bursa din Londra. Din 2006, Provident a investit în România peste 300 de milioane de euro È™i a contribuit la bugetul de stat cu taxe în valoare de peste 100 de milioane de euro. Provident Financial România este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Å£ară, cu aproximativ 2.300 de angajaÅ£i. Provident dezvoltă È™i susÈ›ine diverse proiecte de responsabilitate socială – programe de educaÈ›ie financiară, dezvoltarea tinerelor talente, sprijinirea grupurilor defavorizate – în care a investit până acum aproape 1,1 milioane de euro.