Cititi mai jos despre calitatile pe care le are polistirenul expandat

Cu totii ne dorim ca in locuintele in care traim sa existe o caldura care sa mentina confortul. Pentru acest lucru este bine de stiut ca cel mai important pas in realizarea unui imobil este izolarea termica. Indiferent de conditiile meteorologice exterioare, printr-o izolare bine facuta, caldura interioara va fi mereu pe placul proprietarului. Dar pentru o izolarea buna sunt necesare si materialele potrivite.

polistiren expandat

O optiune de luat in calcul este materialul cunoscut sub numele de polistiren expandat. Acesta este atat folosit pentru constructii noi, cat si pentru renovari, si este cel mai des aplicat pe exteriorul cladirilor. In functie de nivelul de izolare dorit, se pot alege diverse marimi, acestea variind intre 1 si 20 cm.

De ce proprietatii beneficiaza polistirenul expandat?

Cum am mentionat anterior, polistirenul expandat este un foarte bun izolator. Totusi, tinem sa mentionam si alte proprietatii al acestui material de constructie:

  • fiind compus din masa plastica, acesta este un material stabil;
  • constructia nu va fi impactata, deoarece polistirenul expandat nici nu imbunatateste rezistenta structurii, dar in acelasi timp nici nu o incarca;
  • se prezinta o eficienta cost-durabilitate.

De ce specialistii recomanda polistiren expandat?

Cand alegeti un izolator termic specialistii va recomanda sa luati in considerare trei aspecte, si anume: durabilitatea, costurile si calitatea. Tocmai pentru ca indeplineste toate aceste trei cerinte, polistirenul expandat inca se afla in topul preferintelor celor din domeniul constructiilor. Se cunoaste foarte bine ca pe piata exista o gama larga de produse ce indeplinesc aceleasi functii ca si acesta, dar momentan, polistirenul expandat a ramas alegerea favorita a multora. Putem insirui o lista de motive pentru aceasta alegere:

  • este rezistent in timp – pe langa ca prezinta o durata de viata ridicata, acesta este protejat si de actiunea factorilor daunatori prezenti in natura;
  • este usor de utilizat – chiar daca nu aveti o experienta prea mare in constructii, nu trebuie sa va faceti deloc griji deoarece este un material usor de montat;
  • usurinta in transport;
  • fiabilitate – indiferent de nevoile unei constructii, polistirenul expandat se adapteaza foarte usor;
  • izolarea termica – la momentul actual nu se gaseste un izolator mai bun pe piata;
  • pretul redus – indiferent de ce categorie de persoana vorbim, acest material este unul foarte avantajos din punctul de vedere al pretului.

Alege chiar acum polistiren expandat de la Mesteru Manole pe care il gasesti pe acest link: https://mesterumanole.ro/materiale-de-constructii/termoizolatii/polistiren-expandat! Poti fi sigur ca produsele ce se gasesc pe site-ul Mesterului sunt de cea mai buna calitate. Iar acum ai oportunitatea de a alege dintr-o varietate de preturi. Daca cumva intampini probleme, nu ezita sa folosesti linia de consiliere de pe site. O echipa specializata te va ajuta sa rezolvi orice problema aparuta!