CENTRUL INTERNAȚIONAL DE CERCETARE ȘI EDUCAȚIE ÎN TEHNOLOGII INOVATIV CREATIVE – CINETic” va găzdui primul atelier internațional de animație din România

Header_anunt_CINETIC

În perioada 9-30 mai 2016 „CENTRUL INTERNAȚIONAL DE CERCETARE ȘI EDUCAȚIE ÎN TEHNOLOGII INOVATIV CREATIVE – CINETic” va găzdui primul atelier internațional de animație din România, realizat cu ocazia celei de-a VI-a ediții a Animation Worksheep și se dorește a fi un best of al edițiilor anterioare.

Spre deosebire de anii anteriori, participarea la atelier se bazează pe selecÈ›ia a È™ase dintre cei mai buni animatori dintr-un total de 60 de participanÈ›i ai ediÈ›iilor anterioare, alături de È™ase animatori români recrutaÈ›i de echipa Festivalului InternaÅ£ional de Film de AnimaÅ£ie Anim’est pentru această ediÈ›ie. Cei È™ase foÈ™ti participanÈ›i sunt Sandu Cojocari, Matei Monoranu, Vadim Ciocazan, Anna Florea, Andra Mirea, Ana Dobrescu, iar ceilalÈ›i È™ase animatori aleÈ™i sunt Radu Pop, Bogdan Nedelcu, Claudia Ilea, Luiz Stockler, Paul MureÈ™an, Aniela Ariton. AceÈ™tia vor experimenta diverse tehnici de animaÈ›ie, precum 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D, sub îndrumarea unor animatori profesioniÈ™ti atât români, cât È™i străini. Matei Branea, realizatorul personajului Omulan È™i a emisiunii de televiziune “Planeta Moldova”, Tudor AvrămuÈ›, animator al serialului TV “Animat Planet Show”, È™i Bogdan Lazăr, unul dintre animatorii studioului Golem, specializat în producÈ›ii de animaÈ›ie pentru industria publicitară autohtonă își vor împărtăși experienÈ›a È™i cunoÈ™tinÈ›ele tinerilor participanÈ›i ai acestei ediÈ›ii.

De asemenea, animatorul britanic Joe King, absolvent al Royal College of Art, laureat al numeroaselor competiții internaționale de profil, în prezent director al casei de producție Slinky Pictures, alături de Udo Prinsen, fondator al Carambolas Films și cunoscut pentru scurtmetrajul Audition, și de Capucine Latrasse, creatoare de animații și benzi desenate, vor contribui semnificativ în demersul educațional al atelierului, propunând cursanților diverse perspective de abordare a animației.

Animation Worksheep va include, în această ediție, și o componentă de video mapping realizat de Les Ateliers Nomad. Workshopul iși propune prezentarea procesului de concepere și pregătire a animațiilor pentru output-ul specific video mapping-ului. Partea teoretică a workshopului va fi susținută de partea practică, care constă în maparea animațiilor pe o suprafață neconvențională. Les Ateliers Nomad este un studio de animație specializat în video mapping, animație 3D, postproducție, CGI & scenografie video pentru spectacole de muzică și teatru.

Animation Worksheep este organizat de către Asociaţia Culturală Este’N’Est și de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) și în colaborare cu UNATC și CINETic.

Informații suport

„CENTRUL INTERNAȚIONAL DE CERCETARE ȘI EDUCAȚIE ÎN TEHNOLOGII INOVATIV CREATIVE – CINETic” a fost realizat în cadrul proiectului cu același nume, proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Educației Naționale în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” (POS CCE).

Valoarea totală a proiectului este de 39.546.495 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 35.000.000 lei.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa pagina oficială www.animest.ro  si www.cinetic.arts.ro