Centrul de Mediere Braila organizeaza in perioada iulie-august 2011 VARA MEDIERII

VARA MEDIERII
Braila, iulie- august 2011

Centrul de Mediere Braila organizeaza in perioada iulie-august 2011
VARA MEDIERII
Incepand cu luna iulie 2011, Centrul de Mediere Braila demareaza proiectul „Vara medierii”, proiect concretizat prin 3 activitati care au ca scop promovarea medierii ca modalitate alternativa de solutionare a confictelor, popularizarea, aprofundarea si intelegerea procedurii de mediere prin informarea corecta si sistematica a societatii brailene si nu numai.
Astfel, pe data de 08.07.2011 se va desfasura Conferinta “Medierea- de la teorie la practica”, eveniment ce consta intr-o dezbatere publica cu privire la mediere, dand participantilor posibilitatea de a-si dezvolta cunostintele cu privire la mediere, prin schimbul de informatii si bune practici in domeniu. La lucrarile conferintei sunt invitati sa participe reprezentanti ai societatii civile, experti din domeniul medierii din tara, magistrati, reprezentanti ai institutiilor si autoritatilor publice locale, avocati, notari, juristi, mediatori autorizati, precum si persoane interesate de profesia de mediator.
Pe data de 09.07.2011 va avea loc Caravana Medierii, actiune organizata in parteneriat cu Uniunea Centrelor de Mediere din Romania si FMMM. Evenimentul consta intr-o campanie de informare a publicului, prin intermediul revistei „Medierea- Tehnica si arta”, pliantelor, flyerelor si a altor materiale informative. Campania beneficiaza de suportul mediatic al B1TV si RealitateaTv. Vor fi distribuite gratuit 500 de exemplare ale revistei “Medierea- Tehnica si Arta”, numarul din luna iulie fiind dedicat in exclusivitate Centrului de Mediere Braila.
Ultima etapa a proiectului „Vara medierii” consta in organizarea unui curs de formare initiala mediatori, curs care se adreseaza persoanelor interesate sa se alature echipei profesioniste a mediatorilor. Cursul dureaza doua saptamani si va incepe la sfarsitul lunii iulie 2011.
Mentionam ca in prezent sunt discutate detaliile organizarii unui seminar de informare a judecatorilor si a procurorilor cu privire la mediere ca metoda alternativa de solutionare a conflictelor, in general, si a litigiilor aflate pe rolul instantelor, in special.
Prin organizarea acestui proiect, Centrul de Mediere Braila doreste sa ofere tuturor celor interesati posibilitatea de se informa cu privire la solutia medierii ca alternativa la metodele clasice de solutionare a conflictelor.

Despre Centrul de Mediere Braila
Centrul de Mediere Braila si-a inceput activitatea in noiembrie 2005, avand ca principal scop promovarea medierii, facilitarea accesului la institutia medierii, prin informarea corecta si sistematica, si degrevarea instantelor de judecata. In prezent, Centrul de Mediere Braila peste 50 de membri, mediatori pregatiti de specialisti in domeniu, conform prevederilor Legii 192/2006.
Dintre obiectivele principale ale Centrului de Mediere Braila, stabilite in vederea realizarii scopului sau, mentionam:
– organizarea de seminarii pentru perfectionarea tehnicilor de mediere;
– organizarea de conferinte publice pentru promovarea medierii;
– publicarea de materiale specifice;
– publicitate;
– colaborari cu diverse organizatii, organe ale administratiei publice si persoane fizice;
– colaborarea cu alte persoane si organizatii din tara si din strainatate.

Pentru informatii suplimentare:
Centrul de Mediere Braila
Web: www.mediere-br.ro
Email: office@mediere-br.ro
Tel/Fax: 0239.636.706
Mobil: 0749.175.945
Adresa: Str Scolilor nr 44, bl App, sc 3, parter, Braila