Un centru de recuperare medicala ofera servicii de tratament pentru a dezvolta, mentine si restabili mobilitatea functionala maxima si abilitatile functionale pentru toate grupele de varsta. Terapia fizica este asociata cu o crestere a posibilitatii de miscare, prevenire, tratament si reabilitare. Fizioterapia este un serviciu pe care un fizioterapeut il efectueaza si il monitorizeaza si consta in evaluarea si stabilirea mobilitatii functionale a organismului. Fizioterapia implica interactiunea unui fizioterapeut cu un pacient.
Tratamentul fizioterapeutic, care incepe cu un accent pe starea posturala, incluzand potentialul cardio-respirator, nervos si muscular, si chiar posibilitatea de miscare, principalul lucru fiind acela de a determina strategia reala de interventie, indiferent de circumstante. Aceste circumstante variaza in functie de terapia fizica si are legatura cu promovarea, prevenirea, tratamentul sau reabilitarea sanatatii.
Evaluarea include o examinare a pacientului sau a grupului, care incepe cu o revizuire a documentatiei medicale. Printr-o conversatie cu pacientul, medicii acestor centre recuperare medicala Bucuresti, stabililesc problemele reale sau potentiale, limitari functionale, dizabilitati sau alte conditii de sanatate, efectuand un istoric. Prin screening-ul suplimentar si prin utilizarea testelor si masuratorilor speciale, se sintetizeaza o concluzie clinica si se face un diagnostic fizioterapeutic.
Un diagnostic fizioterapeutic poate fi exprimat in termenii unei tulburari de miscare sau poate include categorii de limitari functionale, dizabilitati sau sindroame.
Planificarea incepe cu determinarea necesitatii unui tratament si duce, de obicei, la elaborarea unui plan de tratament, care include rezultate masurabile ale obiectivelor convenite in colaborare cu pacientul sau familia. Alternativ, se poate atrage un specialist in acele cazuri in care problema nu este inclusa in categoria fizioterapiei.
Fizioterapia realizata la centre de recuperare medicala in Bucuresti se efectueaza si se schimba in timpul procedurilor fizioterapeutice pentru realizarea obiectivelor convenite si poate include: terapia manuala, terapia fizica, utilizarea mijloacelor fizice, electroterapia si procedurile mecanice, exercitii fizice functionale, utilizarea echipamentelor si instrumentelor auxiliare, instructiunile si recomandarile pentru pacienti. Fizioterapia vizeaza o recuperare a limitarilor functionale, a handicapului, inclusiv imbunatatirea si mentinerea sanatatii, oferind calitatea vietii pentru toate grupele de varsta.