Cele mai bune aparate de fitness pe care poti lucra acasa

Din pacate nu multi dintre cei care vor sa faca miscare au posibilitatea de a merge la o sala de fitnes, insa asta nu inseamna ca trebuie sa renunte. Anumite aparate pot fi montate cu usurinta si in propria locuinta, fiind astfel disponibile oricand, la ce orice ora din zi si din noapte.

Daca si tu esti tentat sa iti cumperi un astfel de aparat, dar nu stii ce anume ti s-ar potrivi cel mai bine, afla din articolul de fata care sunt cele mai bune aparate multifunctionale pe care le poti amplasa chiar la tine in casa.

Banda de alergat

Este unul dintre cele mai utile aparate pe care le poti cumpara si care da rezultate foarte bune atat pentru cei care vor sa slabeasca cat si pentru cei care urmaresc doar sa se mentina in forma. Poti combina diferite tipuri de antrenamente si intensitati, o poti folosi pentru alergat sau doar pentru mers, in functie de preferinte.

Insa banda de alergat vine la pachet si cu anumite dezavantaje de care este bine sa fii constient inainte de a face o achizitie (una destul de importanta, de altfel, avand in vedere pretul unui astfel de aparat).

In primul rand, aceasta ocupa destul de mult spatiu, iar daca locuinta ta nu este una foarte generoasa din acest punct de vedere, poat fi dificil sa gasesti un loc bun in care sa o amplasezi.

In al doilea rand, o banda de alergare poate fi destul de grea si dificil de manevrat, deci daca stii ca vei fi nevoit sa o muti de mai multe ori odata ce ai adus-o acasa (fie ca te incomodeaza, fie pentru a face curatenie) ar fi bine sa te orientezi catre altceva.

Bicicleta eliptica

De dimensiuni mult mai mici si mai usor de manevrat decat o banda de alergat, bicicleta eliptica este prezenta in casele multora dintre cei care nu au timpul necesar de a merge la sala. Acest aparat este preferat de majoritatea pentru ca este usor de folosit, da rezultate bune si este potrivit chiar si pentru cei cu probleme de sanatate ori care trebuie sa se recupereze dupa un accident, o operatie, etc.

Dar desi este mai mica decat o banda de alergat, este totusi destul de mare pentru cei care nu au prea mult spatiu la dispozitie. Asadar, este bine sa iei in calcul si acest aspect inainte de a lua o decizie.

Bicicleta de fitness

Mult mai versatila si de dimensiuni mai mici decat aparatele prezentate anterior, bicicleta de fitness este ideala pentru cei care iubesc pedalatul dar nu au timp pentru a face asta in aer liber. In plus, majoritatea modelelor vin cu mai multe trepte de dificultate, au un pret decent si pot fi amplasate cu usurinta chiar si in camerele mai putin spatioase.