Cele mai apreciate firme de cercetare de piata

firma cercetare de piata

Firmele de cercetare de piata din Romania au inceput sa fie din ce ince mai cautate de catre companiile care doresc sa se extinda si sa isi cunoascacat mai bine publicul tinta.

Tipuri de cercetari de piata

Sondajele sunt poate cele mai cunoscute tipuri de cercetare, pe care ilgasim in portofoliul oricarei firmei de cercetare de piata sub denumirea decercetare cantitativa.

Aceste sondaje sunt realizate pe esantioane mari de persoane, fiindundele specifice companiilor FMCG, auto, banci sau retail. Acest tip decercetare poate fi efectuat in mai multe moduri, in functie de modul in caresunt colectate datele, de exemplu: fata-in-fata, online sau telefonic.

Un alt tip de cercetare pe care il gasim in portofoliul unei firme decercetare de piata este dat de latura detaliata a cercetarii, si anumecercetarea calitativa.

Focus grupul, interviul in profunzime, observatia sau studiul de cazsunt cateva tehnici aplicate in cercetarea calitativa. In general, acest tip decercetare este efectuat pe esantioane mici, de pana la 10 persoane.

In cazul cercetarii calitative exista un operator de interviu careurmareste de la caz la caz, aprofundarea subiectului, urmarirea reactiilorpersoanelor intervievate sau aflarea opiniilor.

Mystery shopping este o alta tehnica de promovarea pe care o promoveazatot mai mult aceste firme de cercetare de marketing. Rezultatele obtinute suntunele foarte eficiente pentru un business care doreste sa imbunatateascaperformantele angajatilor care intra direct in contact cu clientii saupotentialii clienti.

Relatia dintre un mystery shopper si un angajat al companiei vizatepoate fi realizata atat fata in fata in mediul de lucru al angajatului, cat sitelefonic sau prin email.

O firma de cercetare de piata din Bucuresti

Chiar daca exista o multime de firme de cercetare de piata inBucuresti, multe din ele internationale si cu o experienta vasta in domeniu,exista si companii mai mici, cu un know-how puternic, care pot furniza serviciide cercetare de calitate, insa la costuri mult mai accesibile fata de celeoferite de marile multinationale din domeniul cercetarii de piata.

NewChallenge este o firma de cercetare de piata din Bucuresti, care are in portofoliul de servicii toate tipurile de cercetare prezentate anterior sicare pune accent pe calitate si profesionalism. Echipa acestei companii esteuna tanara, insa in spate existe persoane cu o experienta mare in domeniulcercetarilor de piata.