Cele 5 legi ale branding-ului

Succesul afacerii tale, al oricarei afaceri de fapt, depinde foarte mult de branding. Brand-ul se refera la promisiunea unica pe care o faci publicului pe care incerci sa il influentezi, dar si la modul in care compania ta este vazuta de client. 

Atunci cand iti promovezi brand-ul, iti promovezi reputatia pentru ca nu numai ca faci acea promisiune, dar o si pastrezi la fel de bine. Si cu cat vei beneficia de o strategie de branding de la Armeanu Creative Studio mai buna, cu atat brand-ul tau va deveni mai puternic, iar oamenii vor fi dispusi sa iti ofere increderea lor si sa plateasca pentru produsele sau serviciile tale. 

In cele ce urmeaza, vei afla care sunt cele cinci legi ale branding-ului si de ce este necesar sa le respecti. 

  1. Concentreaza-ti brand-ul pe o singura specializare( nisa) 

Este imposibil sa oferi tot ceea ce are nevoie cineva, iar in cazul in care vei incerca asta, nu vei reusi decat sa creezi confuzie in randul clientilor cu privire la brand-ul tau si la ceea ce oferi. Daca un client nu poate descrie ceea ce face brand-ul tau in mod concis, atunci brand-ul este unul slab. 

Concentreaza-te pe un lucru specific si acesta va fi motivul pentru care brand-ul tau va deveni cunoscut. 

  1. Devino o autoritate in domeniul tau 

Daca vei deveni un lider in domeniul tau, atunci vei reusi ca construiesti un brand puternic, iar asta va duce la consolidarea reputatiei si va facilita dezvoltarea increderii in consumatori. 

Aceasta autoritate poate fi dezvoltata prin calitatea produselor si a serviciilor tale, prin puterea mesajului transmis  si prin marketing-ul de continut.  

Marketing-ul de continut poate fi extrem de eficient, mai ales daca vei publica in mod regulat continut relevant, care este util pentru publicul tinta. 

strategie de branding de la Armeanu Creative Studio
  1. Dezvolta o personalitate adecvata a brand-ului 

O parte vitala a branding-ului de succes este ca toti clientii sa relationeze cu afacerea ta la nivel personal. Acest lucru este imposibil daca brand-ul nu are personalitate. Caci fara personalitate, brand-ul nu este altceva decat o corporatie fara chip.  

Prin crearea unei personalitati distinte, devine mult mai usor pentru consumatori sa se angajeze intr-o legatura cu tine si sa se conecteze la nivel personal.  

  1. Fa din brand-ul tau unul distinctiv 

Nu conteaza cat de unic este produsul sau serviciul pe care il oferi, caci cel mai probabil exista pe piata cel putin un competitor. De aceea, este important sa creezi un brand distinctiv de toate celelalte. 

  1. Fa-ti brand-ul vizibil 

Toate eforturile pe care le depui pentru a construi un brand si stabili ce inseamna acesta nu valoreaza nimic daca nu esti vizibil. Iar pentru asta ai nevoie de cele mai bune strategii de branding, pe care numai o agentie de branding ti le poate oferi.