Cel mai performant Implant Cohlear acum si in Romania!

Zilele acestea au fost realizate primele implanturi cohleare Advanced Bionics la noi in tara.  

Primul Implant Cohlear a avut loc la Spitalul Clinic de Recuperare din Iasi, iar echipa de specialisti a fost condusa dl. Prof. Dr. Dan Martu impreuna cu dna. Dr. Luminita Radulescu.

Au urmat apoi alte doua Implanturi Cohleare cu Advanced Bionics la Spialul Clinic Municipal de Urgenta din Timisoara. Echipa de specialisti a fost condusa de dl. Prof. Dr. Stan Cotulnea.

Cele trei interventii chirurgicale s-au incheiat cu succes!

Liderul mondial in producerea celor mai performante implanturi cohleare, Advanced Bionics este prezent in Romania prin Audio-optica, pionerul implanturilor cohleare de la noi din tara.

Pentru a asigura succesul programului de reabilitare auditiva a copiilor care au fost implantati saptamana trecuta, Audio-optica impreuna cu partenerul sau Advanced Bionics dar si cu cele doua spitale unde au avut loc interventiile, au format o echipa pluridisciplinara: chirurgi ORL, audiologi, bioingineri, psihologi, fizicieni, foniatri, logopezi.

 Caracteristici si avantaje ale implantului Advanced Bionics:

-         softul implantului este proiectat astfel incat sa permita incarcarea ultimilor tehnologii descoperite pe parcursul trecerii timpului, fara a fi nevoie de un nou implant cohlear si nici macar de o noua interventie chirurgicala – implantului Hires 90 K de la Advanced Bionics va “evolua din punct de vedere tehnic” odata cu pacientul implantat!

-         Ideal pentru copii – datorita dimensiuni reduse a componentelor interventia chirurgicala presupune doar o incizie mica.

 Date tehnice al implantului care-l diferentiaza fata de celelalte implanturi existente:

-         rata de updatare a informatiilor – 90.000 de updatari pe secunda – de unde si numele de Hires 90K

-         rezolutia temporara – 83.000 impulsuri pe secunda (cu cat rata de stimulare este mai rapida cu atat se obtine o acuratete mai buna a sunetului)

-         circuite independente de output: 16

-         canale: 16

-         electrod HiFocus: 16 electrozi care stimuleaza nervul auditiv

-         rezolutia spectrala – ajunge pana la 120 de benzi spectrale (cu cat rezolutia este mai mare cu atat se obtine un sunet mai detaliat, mai complet).

Dupa interventia chirurgicala urmeaza cea mai importanta si de durata parte a procesului de implantare, si anume reabilitarea auditiva a copiilor. Acest proces poate dura in medie de la 1 la 3 ani si presupune reabilitarea copiilor prin logopedie, fitting si evaluare psihologica periodica.

De aceea este foarte importanta distanta pe care trebuie s-o parcurga copilul si familia sa pentru a urma programul de reabilitare. Tinand cont de toate acestea Audio-Optica a mutat serviciile de reabilitare ACASA, si anume in capitala fiecarui judet (cat mai aproape de resedinta fiecarui pacient).

Audio-optica ofera solutia completa pentru orice deficit de auz, inclusiv surditatea, prin intreaga retea teritoriala, precum si servicii de reabilitare auditiva.

Urmeaza alte 4 implanturi cohleare Advanced Bionics la Spitalul de fonoaudiologie „Dr. Dorin Hociota” Bucuresti !

 www.audio-optica.ro