Ce trebuie sa stii neaparat despre endocrinologie! Detaii aici

Informatii introductive despre endocrinologie

Endocrinologie este ramura medicinei care studiaza sistemul endocrin si tulburarile hormonale asociate.

Endocrinologii nu numai ca trebuie sa depisteze, sa diagnosticheze si sa trateze boli ale glandelor endocrine, dar asigura si reabilitare medicala pacientilor cu boli ale tiroidei, hipofizei, suprarenalelor, glandelor gonadice sau ale metabolismului anormal al fosfatului.

Aceasta majoritate se concentreaza asupra organelor a caror functie principala este secretia hormonala, dar considera si sistemul cardiovascular, la fel ca multe boli cardiovasculare de origine endocrina, cum ar fi hipertensiunea secundara. Apeleaza la serviciile de endocrinologie din cadrul clinicii medicale Romgermed.

Despre menopauza

endocrinologie

Menopauza este declinul fiziologic al functiei ovariene. Prin evitarea simptomelor specifice, precum bufeuri, tulburari de dispozitie, atrofie musculara, osteoporoza etc.  buna gestionare a acestui eveniment la femei poate avea un efect benefic asupra organismului. Glandele paratiroide joaca un rol in reglarea metabolismului mineralelor fosfat de calciu prin secretarea hormonului paratiroidian. Modificarile secretiei hormonului paratiroidian pot duce la hipoparatiroidism sau hiperparatiroidism.

Glandele suprarenale sunt glande cu functii multiple. Cele mai frecvente boli cauzate de secretia lor anormala sunt:  insuficienta suprarenala, sindromul Cushing, aldosteronismul primar si feocromocitomul. Dezechilibrul hormonal afecteaza de obicei greutatea, motiv pentru care pacientii se adreseaza unui endocrinolog in cabinetul de endocrinologie Romgermed.

Ca urmare multe patologii endocrine pot modifica greutatea in ceea ce priveste pierderea in greutate si cresterea in greutate (hipotiroidism, hipercortex etc. ).

Cabinetul de endocrinologie Romgermed-Saint Lukas va ofera cel mai bun serviciu

In organism, sistemul endocrin elibereaza o serie de hormoni si mesageri chimici care circula prin glandele endocrine. Aceste mesaje pot transmite informatii tesuturilor inconjuratoare. Sistemul endocrin este supus unor mecanisme de reglare extrem de complexe, responsabile de sinteza, transportul, eliberarea si metabolismul hormonilor din celulele tinta. Acest sistem este integrat cu alte sisteme importante de comunicare intercelulara (sisteme nervoase si imune).

Te asteptam la clinica medicala Romgermed din Bucuresti sa te lasi pe mana expertilor si sa ai parte de sanatate la superlativ!