Ce trebuie sa stii despre semicastile pentru motociclete

Daca ai citit si alte articole de ale mele despre motociclete, ar trebui sa iti dai seama pana acum ca sunt un mare fan al castilor de motocicleta cu omologare DOT/Snell/ECE 22.05.  In special castile certificate Snell. Si nu exista pe piata jumatati de casti care sa fie certificate Snell.

Dar sunt suficient de avizat pentru a realiza ca multi motociclisti aleg sa nu poarte casti de protectie si multi altii poarta casti deschise, jumatati de casti sau chiar casti de motociclist care arata ca si castile GI Joe pe care copiii le cumpara de la ToysRUs. (si ofera acelasi nivel de protectie!)

Asadar, in interesul practicii, iata ce trebuie sa stii despre castile de motocicleta.

De altfel, daca siguranta este un aspect important pentru tine (si ar trebui sa fie), dar nu doresti o casca integrala, de ce nu iei in considerare o casca cu fata deschisa cu trei sferturi? Exista casti deschise cu fata deschisa certificate Snell disponibile.

Desi nu sunt convins de aceste casti, apreciez faptul ca pentru multi oameni, mersul pe motocicleta reprezinta o declaratie, iar aspectul potrivit este important.  Motocicleta, hainele, sunetul si casca (sau nu) ajuta la definirea persoanei care esti ca motociclist. Jumatatea de casca de motocicleta este aici si, fie ca imi place sau nu, este de vanzare si este legala, asa ca nu am de gand sa va tin predici. Te rog doar sa tineti cont de urmatoarele aspecte

Daca esti un fan al semicopiilor de motociclist, este in regula, dar asigura-te ca cumperi una de calitate decenta, aprobata DOT, si nu versiunile GI joe Toys R Us.

  • Fi constient de faptul ca sacrifici un nivel de protectie daca optezi pentru o jumatate de casca. Asigura-te  ca mergi in consecinta.
  • Asigura-te ca casca se potriveste corect. Incearca cateva si verifica daca bretelele sunt confortabile atunci cand sunt fixate (nu ati merge cu una fara sa fixati bretelele, nu-i asa? Bun!).
  • Verificati daca orice accesoriu (viziera cu clipsare, casti pentru urechi) este intr-adevar utilizabil inainte de a cumpara orice jumatate de casca de motociclist. De ce sa platesti bani pentru ceva ce nu poti sau nu vei folosi niciodata?

Daca iti este foarte cald si transpiri intr-o casca, cauta semicasti de motociclist care au guri de aerisire (da, exista), de exemplu casca Vega XTS.

Daca iti cumperi una dintr-un magazin de piese si accesorii moto, poart-o. La fiecare plimbare. Momentul in care te deicizi sa faci o plimbare in josul blocului pana la benzinarie pentru a cumpara ceva, poate fi momentul in care vei avea un accident in spate. Cu o casca ai o sansa. Nu deveni o statistica!

Daca doresti sa te uiti la castile deschise cu fata deschisa certificate Snell ca alternativa la castile cu jumatate de casca, incearca aceste marci:

  • HJC CL31
  • Shoei RJ Air
  • HJC CS5
  • HJC AC3

In concluzie, motociclistii cruiser si alti motociclisti carora le place stilul de jumatate de casca nu ar trebui sa aiba nicio problema in a gasi un stil cu care sa se simta confortabil.

Printre producatorii care produc casti de motocicleta cu jumatate de casca se numara, fara o anumita ordine, HJC, Shoei, Vega, AGV, Gmax, M2R, THH si lista poate continua. Acestea sunt disponibile in orice finisaj pe care il poti dori, inclusiv in piele!