Ce trebuie sa stii despre gastroenterologie

gastroenterologie

Cand vine vorba de problemele medicale ale stomacului, esofagului, duodenului, colonului, intestinului subtire si asa mai departe, specialitatea medicala la care trebuie sa apelati este gastroenterologia. Nu trebuie sa mergeti doar la un farmacist cand intampinati astfel de probleme. Un farmacist va va oferi doar anumite medicamente care va vor alina durerea pentru o perioada scurta de timp, iar mai apoi problema se va intoarce.

De aceea aveti nevoie de sfatul unui specialist. Genul acesta de probleme se pot agrava foarte repede. Mergeti la un medic specialist, care este cel mai in masura sa se ocupe de cazul dumneavoastra si sa va ofere cel mai bun plan de tratament.

 

Ce simptome iti sugereaza ca e cazul sa iti faci o programare la gastroenterologie?

Dupa cum ati vazut specialitatea gastroenterologie cuprinde o gama larga de zone ale corpului, astfel ca simptomele pot sa provina din mai multe zone. Exista mai multe simptome care va pot indica ca este cazul pentru o programare la un medic specialist:

 

  • Printre acestea se numara si dificultatile la inghitire. Daca acest simptom persista pentru mult timp inseamna ca este timpul sa va vada un medic specialist.

  • Daca observi o crestere sau o scadere subita in greutate. Nu este normal sa va ingrasati foarte repede sau sa slabiti cu o rata prea mare.

 

Ce o sa iti aduca la cunostinta medicul de la gastroenterologie?

Medicul specialist este cel mai in masura sa va spuna daca va confruntati cu o problema grava sau nu. Dar in acelasi timp exista si anumiti factori pe care sa ii iei in considerare atunci cand te gandesti sa iti faci o programare la aceasta specializare:

 

  • In primul rand exista anumite alimente care sa va produca gaz. In acelasi timp exista inca un lucru pe care trebuie sa il stiti. Acest gaz nu ar trebui sa aiba un miros foarte neplacut. Daca acest simptom apare, apelati la medicul specialist.
  • Daca sunteti ingrijorati de alergia la gluten, nu este cazul. Specialistii spun ca doar 1% din populatie este alergica la gluten.

 

La Clinica Medicala Romgermed ai acces si la specialitatea gastroenterologie. Daca prezinti anumite simptome care iti indica faptul ca ai nevoie de un consult de gastroenterologie, nu ezita sa apelezi la Clinica Romgermed. Aici vei gasi cei mai buni medici din domeniul gastroenterologie care se vor ocupa de cazul tau cu maxim de profesionalism. Indiferent de problema medicala cu care te confrunti, medicii specialisti sunt alaturi de tine si pot sa iti ofere un consult de specialitate. Intotdeauna trebuie sa pui sanatatea pe primul loc. Alege intotdeauna profesionalismul, alege Romgermed!