Ce trebuie sa stii despre extractul din radacina de turmeric, capsule vegetale

Folosit de multe ori drept condiment, turmericul are insa proprietati care il face benefic pentru sanatate. Cea mai folosita parte a plantei este radacina. Extractul se comercializeaza sub forma de capsule. Denumirea stiintifica este curcuma.
Extractul din radacina de turmeric, capsule vegetale, bun pentru digestie.
Este o planta medicinal folosita mai ales in India, insa, datorita calitatilor sale, s-a raspandit la nivel mondial.
Unul dintre marile beneficii ale extractului din radacina de turmeric, capsule vegetale, este acela ca favorizeaza digestia. Este un bun tonic digestive, fiind folosit de mii de ani pentru imbuanatatirea functiei digestive.
Este util pentru imbuanatirea starii generale de sanatate, fiind si recunoscut pentru faptul ca accelereaza arderile.

Extractul din radacina de turmeric mai poate fi folosit si pentru a preveni gazele intestinale si starile de balonare provocate de indigestie.
Poti folosi capsule Solgar
Extractul de radacina de turmeric de la Solgar asigura o maxima absorbtie a plantei de catre organism. Recomandarea este de o capsula pe zi. Turmericul are un rol antioxidant foarte puternic, ceea ce il recomanda pentru protectia pe care o ofera contra cancerului. Antioxidantii lupta cu radicalii liberi, care se numara printre factorii declansatori ai acestei maladii.
Curcumina este substanta care ii da acestui condiment culoarea galben-portocalie. Tot datorita curcuminei se bucura si de efectele miraculoase pe care le are asupra sanatatii.
Trebuie mentionat ca in 100 g de turmeric se afla aproximativ cinci grame de curcumina.Extractul de radacina de turmeric protejeaza si contra maladiei Alzheimer, oferind protectie functiei cognitive. Este un bun protector si contra intoxicatiei cu metale grele a organismului. De aceea, alaturi de tratamentul cu capsule vegetale de turmeric, il poti folosi cat mai des si la gatit. Capsulele vegetale si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului, fiind folosite cu success in multe tari ale lumii.