Ce trebuie sa stii despre balustradele de inox?

Atunci cand locuinta noastra este prevazuta cu scari, pentru a putea oferi protectie in timpul urcatului si coboratului acestora, este necesar sa optam pentru un model de balustrade de inox, care au  un rol deosebit de important in orice locuinta.

Balustradele de inox au, pe langa evidentul rol de protectie si unul decorativ, caci in ultima vreme inoxul este foarte utilizat atunci cand ne dorim sa oferim spatiului un anumit stil modern.

Pentru a se putea potrivi oricaror gusturi, balustradelor de inox i s-au oferit diverse posibilitati de combinare a elementelor, astfel incat sa se potriveasca oricaror interioare. Acest lucru a dus la posibilitatea adaugarii unor insertii de lemn sau chiar si sticla securizata. Felul in care acestea ajung sa arate pot oferi spatiului unde sunt montate atat naturalete, cat si originalitate.

  Cum alegem modelul potrivit de balustrada?

Balustradele de inox pot fi modificate si modernizate prin adaugarea anumitor elemente de lemn sau sticla, insa trebuie sa se cunoasca diferentele dintre acestea, pentru a stii care sunt cele mai potrivite pentru o locuinta sau o  cladire ori care este cel mai potrivit loc pentru a fi montate.

Daca se opteaza pentru un model de balustrada de inox in combinatie cu lemnul de stejar, trebuie stiut ca acest model nu este recomandat sa fie montat decat in interiorul locuintelor si al cladirilor. De asemenea, acest tip de balustrade sunt foarte potrivite pentru a fi montate in interiorul acelor pensiuni sau case de vacanta unde lemnul are un cuvant foarte important de spus si se doreste sa se mearga pe un design interior traditional. Lemnul este unul dintre materialele care nu se demodeaza si care, atunci cand  este folosit in diverse combinatii, reuseste sa confere spatiului eleganta si originalitate.

Daca iti doresti un spatiu interior luminos,atunci cea mai buna varianta este sa se aleaga o balustrade de inox combinata cu sticla securizata si laminata. In functie de gradul de vizibilitate dorit, se pot alege diverse tipuri de sticla , fie ca este transparenta, opaca sau colorata. Acest tip de balustrade sunt potrivite pentru a fi alese atat in interiorul locuintelor, cat si in exterior, reusind sa ofere un plus de protectie atat pentru cei care folosesc scarile, cat si pentru cei care aleg sa petreaca timp in balcoane si terase.

 Cum alegem firma care monteaza balustradele de inox?

Cand este necesara montarea unei balustrade, atat in interior, cat si in exterior, este foarte importanta firma pe care o alegem pentru a presta aceste servicii. De fapt, trebuie sa se tina cont de mai multe aspect, si anume:

  • Trebuie verificata firma care urmeaza sa monteze balustradele, atat in ceea ce priveste vechimea, cat si portofoliul acesteia
  • In cazul in care nu va decideti asupra modelului, trebuie sa va cereti ajutorul unei echipe de specialisti care pot oferi cea mai buna solutie pentru acel interior sau exterior
  • Trebuie verificata care este garantia pe care firma o ofera o data cu finalizarea lucrarii
  • Trebuie verificat ca materialele folosite pentru realizarea balustradelor sa fie de cea mai buna calitate.