Ce trebuie sa iei in considerare cand optezi pentru masini de vanzare second hand

O masina reprezinta o necesitate – avem nevoie de ea pentru a ne deplasa la munca, nu mai trebuie sa suportam aglomeratia din mijloacele de transport in comun sau putem sa mergem sa ne descoperim tara, vizitand locuri noi si colectionand amintiri.

Pe piata exista o oferta extrem de vasta de masini de vanzare, pornind de la modele si marci, la preturi variate, precum si masini care se gasesc in diferite stari tehnice, mai bune sau cu pobleme. Cand alegem sa cumparam o masina second hand acest aspect presupune si anumite riscuri. Puetm fi usor pacaliti daca nu suntem atenti pana si la cele mai mici detalii. Defecte ascunse care sa genereze ulterior probleme pot fi multe.

Tocmai din acest motiv am pregatit o serie de factori de care sa tii cont atunci cand te orientezi spre masini de vanzare rulate.

Kilometrajul – cel mai important aspect

Cand te orientezi spre masinile rulate trebuie sa acorzi o atentie mare numarului de kilometri pe care masina ii are parcursi. O masina cu un kilometraj mare de cele mai multe ori este echivalentul aparitiei unor defectiuni pentru ca acea masina a fost utilizata extrem de mult de unde rezulta ca si uzura acesteia este mare.

O astfel de masina prezinta riscuri de defectiuni frecvente. Chiar daca pretul acestora este mai mic, investitile ulterioare pentru reparatii vor crea un dezavantaj economic. Prin urmare incearca sa eviti astfel de oferte.

De asemenea, un alt aspect important care tine de kilometrajul unei masini de vanzare este legat de veridicitatea numarului indicat. Pentru a-i eluda pe cumparatori, cei care vand pot schimba kilometrajul, prezentand o stare a masinii care nu este reala. Din acest motiv este recomandat sa apelezi la un specialist atunci cand vrei sa cumperi o masina.

Alte elemente ale unei masini rulate de care sa tii cont

Cu atentie trebuie examinata si caroseria unei masini. Daca aceasta a fost revopsita, sansele ca automobilul sa fi fost implicat la un moment dat intr-un accident de circulatie sunt mari.

Si schimbatorul de viteze isi are rolul lui in formarea unei imagini despre starea masinii. Daca acesta este extrem de uzat se poate deduce faptul ca acea masina are parcursi multi kilometri. Insa daca numarul indicat la bord este unul mic poti constata ca kilometrajul indicat nu este unul real. Daca insa schimbatorul a fost inlocuit, aceasta regula nu se mai apica. Inteaba-l pe vanzator despre acest aspect pentru a nu iti forma o concluzie gresita.

Motorul masinii este foarte important de verificat. Daca acesta are defectiuni, repararea lor poate fi in anumite cazuri extrem de costisitoare. Trebuie sa examinam daca nu exista scurgeri de ulei, sa observam culoarea fumului, precum si ce zgomote scoate motorul unei masini de vanzare. Daca nu te pricepi extrem de bine la componentele unei masini poti sa iei cu tine un mecanic.

Vanzari masini de catre dealeri autorizati

Daca doresti sa realizezi o investitie sigura, intr-o masina performanta si cu o stare tehnica buna, cel mai indicat este sa apelezi la dealeri care activeaza in domeniul de vanzari masini. Avantajele unei astfel de colaborari sunt extrem de multe. In primul rand siguranta achizitiei este una mai mare. Reputatia dealerilor este extrem de importanta pentru afacerile acestora, prin urmare nu se vor risca sa vanda automobile cu defectiuni.

In plus, ofertele acestora includ mai multe marci si modele de automobile, poti face o alegere fara sa fii nevoit sa contactezi mai multi vanzatori.

Auto Geist si pasiunea sa pentru masini performante iti pot oferi servicii de calitate si profesionale. Procesul de selectionare al masinilor se bazeaza pe valori care au la baza pasiunea pentru condus. Masinile de vanzare sunt verificate si acestea sunt insotite de garantia increderii.