CE TREBUIE SA FACI IN CAZUL UNUI LITIGIU CU BANCA, SOCIETATEA DE ASIGURARI SAU LEASING INAINTE DE A APELA LA UNIUNEA MEDIATORILOR BANCARI

Foarte multi clienti ai bancilor, societatilor de leasing si asigurari au solicitat declansarea procedurii de mediere, fara a exista de fapt un litigiu.
Inainte de a apela la serviciile unui mediator autorizat, membru al Uniunii Mediatorilor Bancari, clientii nemultumiti sau care se considera vatamati, trebuie sa urmeze o anumita procedura strict obligatorie.

1. Primul pas: Este sa depuneti o plangere la managerul sucursalei / filialei bancare, leasing si asigurari unde ati contractat creditul sau a avut loc tranzactia.

In mod normal, managerul ar trebui sa raspunda in termen de 30 (treizeci) zile.

2. A doua etapa: In cazul in care nu sunteti multumit de solutia propusa de catre banca, societatea de leasing sau asigurari ori nu ati primit un raspuns in termen de 30 (treizeci) zile , puteti adresa, in termen de 30 (treizeci) zile, de la data pana la care ar fi trebuit sa primiti raspunsul, o solicitare prin care sa cereti declansarea procedurii de mediere, Uniunii Mediatorilor Bancari.

3. Al treilea pas: In multe cazuri, banca, societatea de leasing sau asigurari au putut rezolva aceste probleme pe care dvs i le-ati solicitat.
Cu toate acestea, in cazul in care un reclamant nu este multumit de raspunsul Departamentul Juridic al bancii, societatii de leasing sau asigurari sau nu a primit raspuns in 30 (treizece) zile, solicitarea pentru declansarea procedurii de mediere poate fi depusa la Uniunea Mediatorilor Bancari sau direct la un mediator autorizat, membru al UMB, in termen de 30(treizeci) de zile, cel mai tarziu, cu obligatia sa anuntati telefonic UMB.

In cazul in care se apeleaza la un mediator autorizat care nu este membru al Uniunii Mediatorilor Bancari, ne rezervam dreptul de a nu fi responsabili de calitatea indoielnica a serviciului acordat.

Este interzisa primirea si inregistrarea solicitarilor de mediere, de catre mediatorii membrii ai UMB sau colaboratori, daca cei trei pasi nu au fost urmati de catre cel ce solicita declansarea procedurilor de mediere.

Tudor Tatu, Presedintele Uniunii Mediatorilor Bancari

UNIUNEA MEDIATORILOR BANCARI

bd.Chisinau nr.8, bl. M2, sc.C, P, ap.81, sector 2, Bucuresti

tel/fax 021-628 12 18

0744-75.00.36 / 0745-51.55.42
mediatorbancar@yahoo.com
http://www.mediatorbancar.ro