Ce sunt dintii ficsi si cum sunt realizati?

Unul dintre aspectele de care toti trebuie sa avem grija inca de la cele mai mici varste este igiena orala riguroasa, astfel incat sa ne putem bucura pentru perioade cat mai mari de timp de dinti sanatosi si un zambet frumos. Insa, anumite boli, lipsa igienei sau a vizitelor la medicul stomatolog vor duce in timp la pierderea dintilor. Si cine isi doreste sa traiasca o viata intreaba fie cu o dantura urata, fie cu o proteza mobila sau fixa? Nimeni, bineinteles! Iar cea mai buna solutie pentru astfel de probleme sunt acei dinti ficsi, obtinuti cu ajutorul implantului dentar. 

Implanturile dentare sunt cea mai potrivita si eficienta metoda, atunci cand cineva sufera de lipsa dintilor si datorita faptului ca sunt realizate din materiale biocompatibile cu corpul uman, acestea devin parte integrala a corpului, iar dintii ficsi realizati prin aceasta metoda sunt perceputi de catre pacienti ca un dinte natural. 

Ce ar trebui sa stii despre implanturile dentare si dintii ficsi? 

Pierderea dintilor este o probleme deosebit de grava cu care se confrunta atat persoanele tinere, dar mai ales varstnicii. Insa, atunci cand vine vorba despre pierderea dintilor si gasirea celei mai bune metode pentru reconstructia danturii nu trebuie sa se tina cont de varsta. 

Iar in zilele noastre nu mai este deloc o problema inlocuirea dintilor lipsa, caci cabinetele stomatologice au cele mai bune dotari iar medicii experimentati pot realiza astfel de lucrari cu ajutorul tehnicilor inovatoare. 

Mai mult decat atat, datorita cercetatorilor din Germania, au fost concepute metode inovatoare prin care in doar 24 de ore aproape oricine se poate bucura de o dantura santoasa, caci extractiile, implantarea si protezarea provizorie au loc in decursul unei singure sedinte. Cand spun aproape oricine, este deoarece implanturile dentare de orice fel sunt destinate oamenilor ce nu sufera de anumite boli precum diabetul zaharat, tumori maligne sau cardiopatii. 

In urma acestor operatiuni, ce au loc in urma unor controale medicale riguroase, analize si radiografii, pacientii pot pleca acasa si se pot bucura de o viata normala si de un zambet perfect. Totusi, acesti dinti ficsi sunt doar provizorii, caci dupa aproximativ cinci sau sase luni, pacientul trebuie sa revina la cabinet pentru lucrarea definitiva. 

Care sunt avantajeze dintilor ficsi obtinuti cu sistemul fast fixed? 

Cel mai mare avantaj al acestor implanturi fast fixed este ca toata lucrarea provizorie are loc intr-o singura sedinta, astfel incat pacientul sa poata economisi foarte mult timp, dar si faptul ca nu exista nici o restrictie si activitatea zilnica obisnuita poate fi reluata in cel mai scurt timp. 

Datorita procedurilor de lucru moderne, pacientul nu va simti nici un fel de durere sau disconfort, nici in timpul procedurii, dar nici dupa aceasta. 

O lucrare de implantare fast fixed, desi este provizorie, caci lucrarea definitiva are loc la cateva luni distanta, se simte si arata exact ca cea definitiva, deci pacientii se pot bucura de o dantura perfecta inca din prima zi. 

Si la fel de important, aceasta procedura este cu aproximativ 60 % mai redusa, ceea ce poate avea un impact destul de  mare asupra deciziei.