Ce sa faceti daca AC-ul se opreste inainte de a cumpara unul nou si a cauta pe cineva care sa faca o instalare aer conditionat cat mai repede

Pentru majoritatea acelora dintre noi care traiesc in Bucuresti sau in orice oras din sudul tarii, aerul conditionat nu mai este de multa vreme un lux pe timp de vara. Deja simtim ca este chiar mai mult decat o necesitate. Cu temperaturi care depasesc frecvent 35 C, verile pot fi brutale, chiar si atunci cand mai bate usor vantul. Daca ati ramas vreodata fara energie electrica din cauza unei pene de curent sau aerul dumneavoastra conditionat a dat mari rateuri in timpul verii, stiti cu siguranta cat de insuportabil poate fi. Iata cateva sfaturi despre ce trebuie sa faceti atunci cand aerul nu mai functioneaza inainte de a apela la o instalare aer conditionat nou (presupunand ca nu este o intrerupere totala a curentului):

Apelati imediat la un profesionist in sisteme de climatizare AC

Desi se poate dovedi a fi o problema minora, va sugeram sa apelati imediat la un profesionist, deoarece aproape in orice oras, in timpul verii veti avea cu siguranta foarte mult de asteptat inainte de veni cineva care sa poata sa evalueze starea in care se afla unitatea. Sunati imediat firme de profesionisti pentru orice eventualitate, (faceti-va din timp o lista cu numerele de telefon ale unor firme de profil), apoi incercati sugestiile de mai jos. Puteti sa sunati intotdeauna din nou si sa anulati, daca rezolvati problema.

Verificati termostatul de la aparatul de aer conditionat

Daca aveti un termostat defect, unitatea dumneavoastra de climatizare nu va primi „mesajul” de la termostat ca este timpul sa inceapa sa raceasca incaperile. Pentru a va stinge termostatul, mergeti la unitatea A / C si porniti-l manual. Daca se aprinde si aparatul incepe sa scoata aer rece in mod normal, problema este de la termostat si este o situatie care poate fi rezolvata cu foarte mare usurinta, fara mari batai de cao.
De asemenea, asigurati-va ca nimeni din casa nu a schimbat setarea de la termostat. Setarea ar trebui sa fie pe racire.

Verificati scurgerea condensului

Aer conditionat

Aceasta este una dintre cele mai frecvente probleme care pot aparea orocand din cauza umiditatii ridicate. Majoritatea aparatelor de aer conditionat are un mecanism de siguranta care va opri aparatul atunci cand scurgerea condensului se blocheaza sau aparatul se umple cu apa. Indiferent de ce veti dori sa faceti, acea unitate de climatizare nu va mai functiona pana cand nu goliti apa aflata in surplus. In functie de modelul dumneavoastra de aer conditionat, poate fi un lucru foarte usor, ca scoaterea unei tavi de picurare si scoaterea acesteia sau folosirea unui aspirator pretabil la suprafete umede / uscate pentru a aspira apa. Daca scurgerea de condens este ceea ce provoaca problema dumneavoastra, unitatea ar trebuie sa reporneasca de indata ce toata apa este drenata.

Verificati alimentarea cu electricitate a aparatului de aer conditionat

Daca unitatea este complet silentioasa si nu a pornit niciodata, veti dori sa verificati daca exista curent in priza. Mergeti la cutia de sigurante si asigurati-va ca siguranta corespunzatoare nu a fost trecuta pe off. Daca resetarea nu functioneaza, este posibil sa aveti nevoie de o siguranta noua sau de ajutorul unui tehnician de reparatii electrice experimentat.

Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente probleme cu aparatele de aer conditionat pe care le putem intalni in mod obisnuit. Cu toate acestea, verificarea acestor elemente nu este singurul lucru pe care ar trebui sa-l faceti atunci cand sistemul dumneavoastra de climatizare se stinge. Folosirea ventilatoarelor pentru a va face sa va simtiti confortabili pana ajungecun ajutor specializat este o idee buna. De asemenea, hidratati-va. O firma specializata in AC poate repara cu usurinta aparatul dumneavoastra de aer conditionat sau sa va monteze unul nou la nevoie, dar pentru ca o persoana deshidratata, supraincalzita, sa isi revina, este un lucru mai dificil, mai ales daca exista si alte probleme de sanatate.