Ce reprezinta Horeca food si cum sa va deserviti clientii mai bine?

HORECA este un acronim care se refera la un sector din industria serviciilor alimentare care vinde produse alimentare si / sau bauturi. Cuvantul HORECA combina in sine primele doua litere ale cuvintelor: HOtel, REstaurant, CAfé sau HOtel, REstaurants, CAtering.

Termenul HORECA food are originea in Olanda si este utilizat in mod frecvent in intreprinderile europene si asiatice. 

Horeca este sectorul industriei serviciilor alimentare care consta din unitati care pregatesc si servesc alimente si bauturi. Fiind unul dintre cele mai dinamice si mai rapide sectoare din lume, sectorul ospitalitatii este o piata atractiva pentru furnizorii de produse alimentare si bauturi. Angrosistii care vizeaza industria HORECA (hoteluri, restaurante, cafenele / catering) trebuie sa faca fata unor provocari unice. 

Provocarile furnizarii industriei HORECA

Industria ospitalitatii depinde foarte mult de lantul de distributie cand vine vorba de alimente si bauturi. Deoarece alimentele sunt foarte perisabile, aceasta industrie depinde de faptul ca angrosistii pot furniza produse in siguranta si eficient, oricand este nevoie.

In plus, hotelieri, bucatari si catering sunt in permanenta provocati de oaspetii lor in cautarea de noi experiente culinare, mancand in functie de tendintele in continua schimbare de sanatate, preferand produsele de sezon si altele.

Angrosistii si distribuitorii HoReCa food, precum Agro Montana, trebuie sa fie flexibili si sa ofere un nivel ridicat de servicii pentru a face fata urmatoarelor provocari: 

  • Cererea sporita pentru produse provenite local
  • Diferite unitati alimentare necesita produse de calitate si pret diferit
  • Schimbarea tendintelor consumului alimentar inseamna mentinerea unei game variate de produse
  • Sezonalitatea care afecteaza cererea si disponibilitatea anumitor produse
  • Clientii au spatiu limitat de depozitare la fata locului, necesitand reincarcare constanta
  • Clientii se asteapta la cele mai proaspete ingrediente

Toate cele de mai sus contribuie la nevoia disperata a distribuitorilor angro HORECA food de a gestiona un numar tot mai mare de comenzi de la clientii lor, de a transporta un numar mare de produse. Asta pune presiuni enorme asupra operatiunilor lor pe teren.  

Cum sa va deserviti mai bine clientii

Cautati o solutie cu urmatoarele capabilitati:

1. Prezentati-va produsele in cel mai atractiv mod

Un e-catalog flexibil si personalizabil este vital atunci cand lucrati in industria HORECA food, deoarece exista atat de multe produse, iar acestea continua sa se schimbe. Descrierile produselor, valorile nutritionale si imaginile vizuale sunt la fel de importante. Informatii detaliate despre produs va vor asigura ca repetarile de vanzari pot raspunde rapid si cu exactitate la intrebari.

2. Simplificati comenzile complexe

Industria HORECA food are seturi de cerinte mai complexe decat altele. Hotelurile pot dori comenzi livrate pe mai multe adrese de transport daca au mai multe sucursale in acelasi lant sau pot solicita livrarea de articole diferite la date diferite. Restaurantele pot avea nevoie de livrari mai frecvent datorita perioadei scurte de valabilitate a alimentelor si a spatiului limitat de depozitare la fata locului, astfel incat depunerea si procesarea comenzilor de reinnoire in cel mai eficient mod este indispensabila.

3. Livrare directa din magazin

Integrarea software-ului dvs. de comanda en-gros cu o solutie de livrare directa a magazinului va va ajuta, de asemenea, sa eficientizati intregul proces si sa va optimizati logistica distributiei. Inseamna, de asemenea, ca puteti anunta clientii cu privire la termenele exacte de livrare si puteti furniza dovezi electronice de livrare.

4. Integrare perfecta in back-office

Poate unul dintre cele mai importante aspecte ale aprovizionarii acestei industrii este viteza. Mancarea trebuie sa fie proaspata atunci cand este livrata, deci trebuie sa existe un spatiu de timp foarte scurt intre luarea comenzii si livrarea acesteia. 

5. Aplicatiile mobile inseamna viteza si eficienta

Cu repetari de vanzari in continuu, software-ul dvs. de vanzari trebuie adaptat pentru mobilitate, astfel incat sa poata livra produse si sa ia comenzi oriunde s-ar gasi.