Ce proteine sa alegi pentru sala?

  1. Dymatize Elite Whey
  2. BSN Syntha 6
  3. Animal Whey

Toate 3 sunt concentrate proteice care te vor ajuta la dezvoltarea musculaturii si a fortei, insa, fiecare are o abordare diferita. Afla diferentele si tipul care ti se potriveste tie!

Animal Whey

Prima proteina, in ordine alfabetica, este Animal Whey, variant USA care vine in cutia de 1.8 kg, spre deosebire de traditionalul 2.3 kg al cutieti EU. Cu o concentratie proteica per servire de 76,2% si o calitate marca Universal Nutrition, Animal whey este un izolat proteic ideal. La aceasta se adauga enzime digestive pentru o absorptie si solubilitate cat mai rapida.

Singura plangere pe care o putem avea fata de concentratul proteic, este lipsa atentiei fata de aminoacizi. Acestia in ciuda faptului ca nu sunt promovati ca fiind acolo, sunt derivati din zer, in mare aminoacizi non-esentiali si BCAA standard cu o concentratie de 2:1:1. Insa, pentru culturistii avansati care au mai multe suplimente alimentare, acesta nu va fi un impediment.

BSN Syntah 6

Am mai vorbit despre Syntha 6 si Syntha 6 Edge in postarile anterioare. Punctul forte al concentratului proteic este sursa multipla de proteine. Matricea de proteine este ??compusa din: concentrat proteic din zer,  izoat de proteina din zer, caseinat de calciu, caseina micelara, izoat de proteina din lapte. Acestea asigura o absorptie liniara a proteinelor, facand-o astfel ideala pentru a fi luata si seara, inainte de culcare.

Noi vedem Syntha 6-ul (nu neaparat si Edge-ul) ca o proteina ideala pentru cineva care nu are tocmai o alimentatie bine planificata, sau pentru cineva care mai are o a doua proteina, hidrolizata, low-carb; acestea doua s-ar complete foarte bine.

In orice caz, Syntha 6 de la BSN este o proteina de calitate, cu o textura cremoasa (datorita caseinei) si niste arome foarte, foarte gustoase.

Dymatize Elite Whey

Dymatize Elite Whey este o variant foarte populara, fiind “sora mai mica” a Dymatize ISO100, cu care impart aceeasi baza proteica de inalta calitate si aromele delicioase pentru care este cunoscut Dymatize.

Elite Whey vine in doua masuri, una de 2.1 kg, alta de 907 gr. ( aceasta: Elite Whey ) ambele avand o concentratie de 73.5% protein, lucru care le face un concentrate proteic bun. O servire adduce un total de 25 grame de proteine, doar 2 gr. de carbohidrati (care provin din zahar) si 5.5 grame de BCAA cu o concentratie 2:1:1 si 0 gluten.

In ciuda faptului ca Elite Whey vine cu un numar mic de calorii pe servire: 140, Animal Whey-ul anterior mentionat vine cu 125. Aceste doua protein sunt similar.

Animal Whey-ul se poate considera variant mai “lean”, in ciuda faptului ca are mai multi carbohidrati. Insa Elite Whey ul vine cu 300 grme de protein in plus pentru acelasi pret.


Orice variant ati alege, este una buna! Toate proteinele de mai sus se gasesc la preturi incepand cu 105 lei pe www.ProteinOutlet.ro