Ce probleme putem sa avem cu masina pe timp de vara?

Temperaturile extreme pot fi daunatoare pentru masina. Iar acest lucru este valabil atat pe timp de iarna, cat si pe timp de vara cand ne confruntam cu temperaturi foarte calde, chiar extreme.

tractari auto

Vara este si perioada in care cei mai multi dintre noi planificam mult asteptatele concedii si pentru a nu fi luati prin suprindere si sa trebuiasca sa apelati la o firma de tractari auto, astazi discutam despre cele mai comune probleme care pot sa apara la masina pe timp de vara si cum le putem combate.

Prima problema care poate sa apara este legata de anvelope. Pe un asflat incins la maxim, parca nu mai este suprinzator ca anvelopele nu mai dau randament.

Inainte de sosirea verii, trebuie neaparat sa verificati starea anvelopelor. Daca acestea sunt uzate, va pot chiar pune viata in pericol pentru ca nu vor mai avea o capacitate buna de franare si nici de aderenta. Un drum la mare pe Autostrada Soarelui poate fi problematic cu o masina neechipata cu anvelope corespunzatoare. C

In cazul in care intampinati probleme cu masina pe Autostrada Soarelui, apelati cu incredere un serviciu de tractari auto Bucuresti . Agentii raspund foarte prompt si in cel mai scurt timp se deplaseaza la km indicat de dumneavoastra si va tracteaza masina pe platforma.

Nu doar starea anvelopelor este ceea ce conteaza, dar si presiunea din pneuri. Nu pleca niciodata la drum fara sa verifici daca ai o presiune buna in anvelope. Lipsa presiunii sau presiunea peste limita poate genera problemee destul de mari si chiar accidente.

Poate par inutil sa precizam asta, dar ai grija la nivelul de combustibil. Nu sunt putini cei care se trezesc in pana de benzina sau de motorina pentru ca nu au apreciat corect. Si ce este mai neplacut decat sa te gasesti intr-o situatie de genul asta? Atunci cand pleci la drum, asigura-te ca ai destul combustibil, mai ales daca pleci pe o ruta necunoscuta unde nu stii si nu pot sa apreciezi la ce distanta se afla benzinariile una de alta. Poate ai impresia ca economisesti, dar mai bine alimentezi cu mai multi litri, pentru ca intr-un final tot tu ii vei consuma.

Inainte sa pleci, fa o scurta verificare a sistemului de directie si a sistemului de franare. Dupa cum stim, franele sunt foarte importante. De aceea trebuie sa ai placutele de frana si discurile in stare buna.