Ce presupune aplicarea lentilelor de contact zilnice sau lunare

Ca sa nu iti creeze disconfort, lentilele de contact trebuie sa fie montate corect. Iata ce trebuie sa stii despre aplicarea lentilelor de contact.

Mia intai, indeparteaza cu grija lentilele din pachet. Asigura-te ca mainile sunt curate si uscate, este un pas important al aplicarii lentilelor de contact. Incepi prin aplicarea lentilei la ochiul drept, este mai comod asa.
Aseaza lentila pe varful degetului aratator, dupa care pune degetul mijlociu de la mana pe centrul pleoapei inferioare si cu degetul aratator de la cealalta mana tragi in sus pleoapa superioara. Apoi, privind spre lentila, pune-o pe zona alba a ochiului.

Privesti apoi in jos, apoi dai drumul foarte incet pleoapei inferioare, dupa care celei superioare. Continui sa privesti in jos cateva secunde pentru a permite lentilei sa se fixeze bine. La fel procedezi si cu celalat ochi. Dupa ce ai pus lentilele este posibil sa simti un mic disconfort, ins aacets lucru nu va dura mult timp, trece in cateva secunde.

Ai grija, daca sunt impuritati sub lentila, daca simti ca te jeneaza, este important sa indepartezi lentila.

Citeste instuctiunile de folosire

Este mai usor sa-ti aplici lentilele zilnice daca ai rabdare sa citesti instructiunile pe care le primesti in momentul in care le cumperi. Important este ca atunci cand iti pui o lentil de contact sa nu clipesti, este un sfat foarte important in ceea ce priveste aplicarea lenilelor de contact. Lentilele de contact sunt compuse in proportie de peste 60% din apa, de aceea nu trebuie tinute decat in solutie speciala penru acestea, nicidecum intr-un servetel.

Alte sfaturi utile

Nu cumpara lentile de contact de pe internet doar in baza prescriptiei de ochelari. Este important sa mergi la un consult oftalmologic inaintede a cumpara lentile de contact. Chiar si daca vrei sa porti lentile de contact lunare care sa iti schimbe culoarea ochilor, deci care nu iti corecteaza vreo problema, nu trebuie sa le cumperi fara ca medicul sa iti spuna ca esti apt sa le porti. In caz contrar, pot aparea probleme.