Ce ar trebui sa ai in vedere inainte de a cumpara o trotineta pentru copil

Sunt numeroase motive pentru a-i cumpara celui mic o trotineta: pentru ca si-o doreste, pentru ca tu vrei sa faca mai multa miscare, pentru ca toti copiii au, si asa mai departe. Dar ce ar trebui sa stii inainte de face o astfel de achizitie? Afla in cele ce urmeaza.

Asa cum spuneam, sunt nenumarate motive pentru a cumpara o trotineta copii, insa inainte de a scoate banii din buzunar trebuie sa fii atent la anumite aspecte, astfel incat sa faci cea mai buna achizitie.

1. Varsta copilului

In functie de cati ani are copilul, alege o trotineta care sa se potriveasca perfect nevoilor lui. Astfel, daca acesta are intre 2-4 ani ar trebui sa te orientezi catre o trotineta cu trei roi. In schimb, daca cel mic are peste 4 ani, ai putea sa te indrepti catre una cu doua roti.

2. Calitate

Pentru ca te gandesti ca piticul nu va folosi trotineta mai mult de 1-2 ani vei fi tentat sa alegi un model mai ieftin, insa aceasta abordare va poate crea probleme mai mari, atat copilului cat si tie. Trotinetele mai ieftine sunt construite deseori fara a se tine cont prea mult de calitate si siguranta, piesele vor ceda mai repede decat te astepti si vei fi nevoit sa o repari sau sa o schimbi mai devreme decat ai sperat.

Pentru a evita acest scenariu, orienteaza-te catre o trotineta de calitate, chiar daca aceasta costa un pic mai mult decat ai vrea sa cheltuiesti. Sau, daca tot vrei sa faci economie, urmareste reducerile de pe site-urile de specialitate sau din magazinele fizice pe care le frecventezi.

3. Stocare si transport

Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in calcul se refera la stocarea si transportul trotinetei. Astfel, iarna, atunci cand cel mic nu va mai folosi trotineta, va trebui sa o depozitezi undeva. Sau, pentru a o avea la indemana de fiecare data cand iesiti in parc, trotineta va trebui sa stea tot timpul in masina. Pentru ca aceste doua situatii sa nu iti dea batai de cap, asigura-te ca trotineta se poate plia si depozta chiar si intr-un spatiu mic.

Sfaturi privind siguranta pe trotineta

Multe voci sustin ca mersul pe trotineta este periculos pentru copii, insa puteti evita mare parte din probleme daca respectati urmatoarele reguli:

  • Copilul va purta intotdeauna casca de protectie;
  • Daca este incepator, indicate sunt si protectiile pentru genunchi si coate;
  • Evitati locurile cu trafic intens. Cel mai indicat este sa mergeti cu trotineta doar prin parc;
  • Invata-l pe cel mic sa isi mentina echilibrul, sa nu mearga cu viteza prea mare si sa foloseasca frana atunci cand situatia o impune;
  • Educa-l pe copil astfel incat acesta sa evite deplasarile periculoase, teribiliste;
  • Daca cel mic are sub 10-12 ani, nu il lasa sa plece neinsotit cu trotineta pe strada.