Cazare Sibiu – Sibiul un Oras Al Obiectivelor Turistice

Orasul care a purtat titulatura de Capitala Culturala Europeana in anul 2007, reuseste sa atraga anual un numar mare de turisti. Astfel ca posibilitatile de cazare Sibiu sunt nenumarate, atat pentru cei pretentiosi cat si pentru cei care au bugete mai scazute.

Cazare Sibiu, pensiunea Belascu.

Sibiul este un oras situat pe raul Cibin, iar o suprafata de 30 % din judet este ocupata de munti si anume Fagaras, Lotru si Cindrel.

Prima oprie a turistilor este in Piata Mare, monument arhitectural datorita stilului medieval. Sute de porumbei anima Piata Mare.
Fiind situat in Piata Mare, Muzeul Brukenthal este urmatoarea atractie turistica vizitata. Este unul din cele mai importante monumente ale Romaniei si cel mai mare muzeu din S-E Europei, fiind format din Muzeul de Istorie Naturala, Palatul Brukenthal,  Muzeul de Istorie, Muzeul de Arme şi Trofee de Vanatoare si Muzeul de Istoria Farmaciei.

Alte obiective care sunt des vizitate in Sibiu sunt lacasele de cult Catedrala Ortodoxa, Biserici precum cea Reformata, Evanghelica, Catolica, Franciscana.

In ceea ce priveste cazarea in aceasta zona a Pietei Mari, turistii pot opta fie pentru hoteluri Sibiu sau pensiuni din imprejurimi.

Importante locatii de vizitat si foarte  cunoscute sunt Piata Mica, Zidurile Cetatii, Podul minciunilor si alte monumente istorice.
Sa vorbim putin si despre parcurile si gradinile din Sibiu care sunt extrem de apreciate atat de sibieni cat si de turisti.
Unul dintre cele mai vechi parcuri din Romania infiintat in noiembrie 1856 este Parcul sub Arini. Parcul devine in timp o adevarata gradina botanica, cu locuri de joaca pentru copii si o fantana arteziana.
Parcul ASTRA se afla situat in inima orasului. El gazduieste busturi ale celor mai importante personalitati romanesti Goga, Baritiu si Lazar, Biblioteca ASTRA cea mai importanta din oras, Muzeul de Etnografie si Pictura Romaneasca.
Padurea Dumbrava se intinde pe 993 de hectare fiind un complex care reuneste Padurea Dumbrava, lacurile de agrement, Gradina Zoologica, sediul Romsilva Sibiu si Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA.

Si in aceste zone exista o multime de posibilitati de cazare Sibiu, atat la hoteluri cat si la pensiuni.

Sibiul este o atractie si pentru iubitorii sporturilor de iarna. Paltinisul pune la dispozitia turistilor partii de ski. Cei care isi doresc plimbari pot sa viziteze lacurile glaciare si Rezervatia Iezerele Paltinis.

Sa nu uitam ca si aici posibilitatile de cazare Sibiu sunt nenumarate, hotelurile si pensiunile asteptandu-si oaspetii cu bucate traditionale cat si meniuri sofisticate.

Sibiul ofera o multime de oportunitati culturale fiind renumit pentru Festivalul de Teatru si De Jazz. Astfel ca iubitorii de astfel de evenimente se pot delecta si cu pe perioada acestor activitati.

Prezentare Pensiunea Belascu