Cazare Sibiu – Piata Mica Si Piata Mare Atractii Turistice

Sibiul este un oras plin de atractii culturale, istorice si o multime de obiective turistice care bucura ochii vizitatorilor. Numarul turistilor a crescut mai ales din anul 2007 cand Sibiul a purtat titulatura de Capitala Culturala Europeana. Acest lucru a dus si la aparitia pe piata sibiana a  unui numar mare de posibilitati de cazare Sibiu, prin deschiderea unor noi pensiuni si hoteluri.

Sibiul isi asteapta vizitatorii cu o multime de obiective turistice impresionante. Un numar mare de cladiri istorice cu traditie si elemente pastrate isi fac simtita prezenta in Piata Mica si Piata Mare.

Piata Mare este primul obictiv istoric pe care turistii il viziteaza atunci cand ajung in Sibiu.
Iata cateva dintre cele mai importante si reprezentative cladiri din Piata Mare:

1. Paltul Brukenthal – in prezent acesta adaposteste Muzeul National omonim, iar in trecut a fost resedinta baronului Samuel von Brukenthal si a guvernatorului Transilvaniei.

 

2. Casa Generalilor – aici si-a avut sediul Comandamentul General al Trupelor Austriece din Transilvania si Magistratura.

3. Casa Albastra – Aici a luat fiinta academia de Drept in 1844 iar apoi aceasta a devenit sediul Societatii de Stiinte Naturale.

4 Casa Haller – are o vechime de 345 de ani, fiind o cladire bogata in elemente renascentiste.

5. Primaria orasului a fost in trecut sediul Bancii de Credit Funciare ai apoi sediul CEC.

6. Casa Artelor – este una dintre cel mai frumoase cladiri,  cunoscuta in trecut sub denumirea de Casa Macelarilor pentru ca adapostea magazine ale respectivei bresle.

7. Casa Hecht – a fost in trecut prima monetarie a orasului.

8. De asemenea tot aici se gasesc Biserica si Casa Parohiala romano-catolică, unde a functionat seminarul iezuit la care a studiat, printre altii si iluministul Gheorghe Lazar.

Multe astfel de cladiri care si-au pastrat elementele traditionale au devenit hoteluri Sibiu, sau pensiuni fiind o atractie mare atat pentru turistii romani cat si pentru cei straini.

Piata Mica este un alt impresionant obiectiv turistic al Sibiului, este cunoscuta si sub denumirea de Ringul cel Mic. Piata a fost construita intre secolele XIV – XVI. O caracteristica importanta a pietei sunt felinarele confectionate din fier forjat.

Iata cateva dintre cele mai importante cladirii din Piata Mica:
1. Turnul sfatului – are o vechime de 700 de ani si are un ceas care in ca functioneaza.

2. Casa Hermes – aici veti descoperi o parte a Complexului National Muzeal Astra.

3. Casa Louxemburg – a fost construita cu finantare din partea Marelui Ducat de Luxemburg, motiv pentru care poarte si acest nume. In prezent este o posibilitate de cazare Sibiu.

4. Pasajul Pantofarilor – este lung de 16 m.

5. La numarul 26 veti descopri Muzeul de Istorie al Farmaciei care in trecut era farmacia “ La Ursul Negru”.

6. Podul Minciunilor – care are in spate diferite legende.

7. Turnul Scarii Aurarilor – este un alt important obiectiv istoric care dateaza din sec. XV.
Dupa cum observati Sibiul are o multime de lucruri de vazut dar fiti siguri ca exista si o multime de posibilitati de cazare Sibiu. Odata ajunsi in acest oras istoric si cultural veti pleca placut impresionati si veti dori sa reveniti.
Prezentare Restaurant Bliss