Cat de importanta este o cutie pentru ceasuri?

Cand vine vorba de vanzarea de ceasuri de lux, este de la sine inteles ca cu cat setul este mai complet, cu atat este mai mare valoarea ceasului. Unele elemente suplimentare care pot veni impreuna cu un ceas fin includ chitanta originala, documentatia originala si cartea de autenticitate, manuale originale si materiale de marketing, istoricul service-ului si o cutie de ceasuri de la Pravalia cu Surprize. Este important sa pastrati acea cutie pentru ceasuri? Cat de mult conteaza cutia de ceas cu adevarat si cat de valoroasa este atunci cand revindeti ceasul? Sa investigam.

Pastrati cutia de ceasuri

In timp ce ar fi tentant sa scapati de cutie dupa ce ati cumparat ceasul pentru a economisi spatiu si pentru a pastra ordinea, v-am sfatui cu fermitate altfel. Chiar daca va pastrati ceasurile de lux intr-un dulapior special de depozitare a ceasurilor, in sertarul de masa, fara nici o cutie, totusi pastrati cutia de prezentare originala intr-un loc sigur. Acest lucru se datoreaza faptului ca, atunci cand vine vorba de momentul vanzarii ceasului folosit, cutia de ceasuri originala (si documentele insotitoare) poate adauga un plus valoare la ceasul dumneavoastra. Se estimeaza ca o cutie de ceas poate creste pretul de vanzare de oriunde de la 15% la 50%, in functie de model. Cutiile care insotesc ceasurile mai vechi, de epoca si mai rare, adauga mult mai multa valoare decat cutiile pentru modele mai noi si mai comune.

Chiar daca nu credeti ca va veti vinde vreodata ceasul, pastrati-l pentru persoana care va mosteni in cele din urma ceasul.

Vanzarea unui ceas cu cutia

Veti gasi ca este mult mai usor sa va vindeti ceasul de lux impreuna cu cutia sa originala. Acest lucru se datoreaza faptului ca unii cumparatori nu vor lua in considerare achizitionarea unui ceas fara o cutie de ceasuri. In plus fata de indicarea autenticitatii, avand si o cutie de ceas, semnaleaza, de asemenea, cumparatorului ca ceasul a fost atent tratat. Cineva care pastreaza ambalajul original, documentele si orice alte documente este mai probabil sa fie un proprietar de ceas care a fost destul de atent si grijuliu pentru a mentine un serviciu bun, intretinere si curatare de rutina.

Daca va uitati rapid pe site-uri de vanzari, veti gasi nenumarati vanzatori care vand doar cutii de ceasuri de la mai multe marci de ceasuri renumite. Din nou, nu ceasuri, doar cutiile. Acesta este un indiciu clar ca o cutie pentru ceasuri in sine merita o suma semnificativa.

Vanzarea unui ceas fara caseta de ceas

Desi vanzarea unui ceas folosit cu cutia sa originala poate adauga o suma destul de mare la valoarea de revanzare, este, desigur, posibil sa-l vindeti fara o cutie pentru ceasuri. In timp ce este posibil sa pierdeti niste bani, totusi daca alti factori, cum ar fi marca, modelul, conditia, documentele si istoricul de service, sunt intacte, atunci scaderea preturilor poate sa nu fie prea mare. Insa, importanta unei cutii de ceasuri ramane primordiala si iata de ce trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati un ceas sau il faceti cadou.