Cat de importanta este o casa de expeditii pentru transporturi?

Casa de expeditii este un partener poate mai putin cunoscut lumea exterioara a transportului de marfuri, insa aceasta este un factor extrem de important pe care buna desfasurare a acestui domeniu.
Acest aspect nu este stiut de foarte multa lume, in special de cei care nu sunt familiarizati cu domeniul transporturilor de orice tip, este faptul ca in cadrul acestui domeniu, nu sunt implicate doar companiile ce presteaza transporturi si marfa transportata in sine. Dimpotriva, exista o serie de factori, mai putin cunoscuti de publicul larg, insa foarte importanti. O astfel de parte implicata in acest proces si care are un rol foarte important in realizarea transportului de marfuri, este casa de expeditii.

Cateva informatii despre o casa de expeditii

Casa de expeditii poate fi definita ca un intermediar intre transportor si destinatarul marfurilor. Mai simplu, aceasta pune in legatura directa cererea si oferta. In realitate insa, tot procesul este foarte complex, iar casa de expeditii de aici este cea care trebuie sa aleaga cea mai rentabila varianta de colaborare atat pentru transportatori, cat si pentru companiile ce doresc prestarea acestor servicii.

De ce se apeleaza la serviciile prestate de o casa de expeditii?

  • Pentru cei care presteaza servicii de transport, avantajele sunt foarte evidente: o casa de expeditii organizeaza mult mai bine transporturile conform cererii, cunoaste substraturile domeniului, cerintele clientilor si mai ales, aceasta actioneaza si ca un tampon in interactiunea cu beneficiarii acestor servicii, relatie ce ar fi trebuit gestionata de transportatorul insusi.
    Pe langa organizarea serviciilor, datorita unei foarte bune coordonari a intregii activitati, casa de expeditii poate sa ajute prestatorul de servicii de transport sa elimine aproape complet cursele doar dus intr-o anumita directie si astfel, aceasta poate oferi transportatorului posibilitatea de a presta serviciul si pe retur.
  • Pentru clientii care solicita anumite servicii de transport, casa de expeditii reprezinta un partener care asigura calitatea serviciilor, precum seriozitatea transportatorului (tot procesul de transport este gestionat de personalul casei de expeditii). Daca in mod normal un contract bilateral nu putea sa ofere o garantie clara, in cazul utilizarii unui intermediar, precum o firma specializata, acest lucru poate servi drept un foarte important element de incredere in ceea ce priveste serviciul ce urmeaza a fi prestat. Acest aspect nu poate avea decat urmari pozitive in relatia profesionala dintre cel implicati in acest domeniu.

In concluzie, putem afirma faptul ca o casa de expeditii joaca un rol extrem de important atat pentru prestatorii de transporturi, cat si pentru clientii finali. Aceasta garanteaza cea mai buna oferta si garantia ca marfa va ajunge in deplina siguranta la destinatie.

casa de expeditii Rilvan