Cat de important este brand-ul pentru orice afacere?

Daca ai pornit pe calea antreprenoriatului si doresti sa te faci cunoscut pe piata, trebuie sa ai mereu in vedere sa apelezi la serviciile unei agentii de branding pentru a te ajuta cu tot ceea ce tine de creare brand. Iar acest lucru este extrem de important, caci brand-ul este sufletul oricarei afaceri, datorita lui, serviciile si produsele pe cale le oferi ajung sa fie prima optiune a consumatorilor. 

Ce este, de fapt, brand-ul? 

   Brand-ul este cel mai important aspect asupra caruia trebuie sa iti indrepti atentia atunci cand ai propria afacere, caci in acest fel, iti vei crea un renume pe care fiecare consumator il va cunoaste. Dar, brand-ul nu inseamna doar un anumit produs sau serviciu pe care il oferi ori logo-ul companiei. 

  Brand-ul este unic, nu poate fi copiat sau utilizat de nimeni altcineva, doar de tine, pentru toate produsele si serviciile pe care le vei oferi si promova prin intermediul companiei tale. De aceea, fiecare consumator va ajunge sa iti recunoasca ofertele, doar datorita brand-ului creat anterior. 

  Se poate spune, de asemenea, ca produsele si serviciile pe care le oferi isi pot dovedi eficienta de indata ce acestea au fost scoase pe piata, pe cand brand-ul ajunge sa isi arate importanta o data cu trecerea timpului. 

   Pentru a putea crea un brand cu personalitate, este necesar sa investesti timp, multa munca si bani. In urma anumitor studii s-a ajuns la concluzia ca pentru a crea un brand de succes este necesara o perioada de 2 pana la 5 ani. 

Brand sau logo: acelasi lucru? 

   Inca de la inceput, trebuie specificat faptul ca brand-ul nu este nici pe departe logo-ul companiei tale. Totusi, se poate spune ca pentru a putea crea un brand, primul pas necesar este sa se creeze un logo si un slogan. 

   Logo-ul este prima parte din brand pe care consumatorul o observa, de aceea acesta isi are valoarea lui semnificativa atunci cand vine vorba despre crearea unui brand de la Armeanu Creative Studio. Si asta se datoreaza faptului ca, daca logo-ul este unul foarte bun, brand-ul va fi distinctiv si se va demoda foarte greu. 

   Pentru a crea un logo, designer-ul grafic care se ocupa de acest lucru trebuie sa traverseze mai multe etape, incepand cu cercetarea si ajungand la executia acestuia, necesita o perioada destul de mare de timp pentru a finaliza comanda. 

Care sunt cei mai importanti pasi pentru crearea unui brand? 

   Primul aspect de care specialistii agentiei de branding trebuie sa se ocupe face referire la alegerea unui nume de marca si crearea logo-ului. Este recomandat ca numele ales sa fie unul destul de usor de memorat si pronuntat, caci in acest fel, consumatorul isi va aminti de el.  

  Urmatorul pas este pozitionarea brand-ului in mintea consumatorului, mai exact, atunci cand consumatorul recunoaste brand-ul respectiv, in mintea lui deja sa existe o idee clara despre ce acesta ofera. 

   Ultimul pas este stabilirea unor stategii eficiente de dezvoltare a brand-ului, astfel incat sa ii poti asigura acestuia o continuitate, iar asta presupune multe eforturi, o viziune clara asupra a cee ace inseamna acel brand, dar, mai ales, oferirea unor produse si servicii de cea mai buna calitate.