Una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii, care se manifesta la adultii de peste 30 de ani, in special femei, poarta numele de rozacee. Nu exista inca un tratament care sa vindece complet aceasta boala, insa daca sunt folosite anumite creme pentru rozacee sau lotiuni, o mare parte din simptomele si manifestarile acestei boli sunt eliminate sau mult reduse.
  Rozaceea este acea afectiune a pielii care se manifesta prin inrosirea tenului, aparitia unor bubite asemenatoare acneei sau inrosirea ochilor . Daca nu este tratata sau nu se folosesc creme rozacee, toate aceste simptome ajung sa se agraveze in timp .
  Rozaceea nu este o boala contagioasa sau infectioasa si nici nu se transmite de la o persoana la alta, iar cu ajutorul cremelor si a medicamentelor se reuseste eliminiarea aparitiei simptomelor acesteia.
Care sunt simptomele rozaceei?
  Primele simptome ale aparitiei rozaceei sunt inrosirea obrajilor, a nasului si a fruntii, in mod treptat, iar pe masura ce aceste simptome se agraveaza, aceasta roseata devine permanenta.
 O data cu agravarea bolii, simptomele acesteia incep sa se inrautateasca si incep sa apara la suprafata tenului vase de sange, in special in zona nasului si bubite asemanatoare celor care apar in cazul acneei.
  De asemenea, se mai poate ajunge la umflarea nasului si asprirea fetei in anumite zone, dar si inrosirea sau uscarea ochilor.
  Nu se stie care sunt cauzele aparitiei acestei afectiuni, insa se merge pe ideea ca este vorba despre o combinatie intre mediul inconjurator si factorii genetici. Totusi, exista o serie de factori care declanseaza, agraveaza si accelereaza agravarea simptomelor.
  De obicei, simptomele bolii apar dupa varsta de 30 de ani si se manifesta mai des in cazul femeilor, insa la barbati aceste simptome sunt mult mai severe. Cele mai predispuse sunt acele persoane cu tenul deschis la vedere sau femeile care se afla la menopauza.
Ce trebuie evitat in cazul in care suferi de rozacee?
  Rozaceea nu are aceleasi manifestari la toata lumea, insa exista o serie de factori declansatori care pot grabi modul in care apar simptomele. De aceea, cel mai bun mod este sa se evite toti acesti factori si in timp, impreuna cu folosirea unor creme rozacee, episoadele in care boala se manifesta sunt mult reduse sau eliminate aproape complet.
 Printre cei mai frecventi factori care duc la aparitia simptomelor, trebuie mentionat: vinul rosu, alimentele picante sau fierbinti, expunerea la soare, temperaturile extreme, alcoolul sau anumite medicamente.
Cum se trateaza rozaceea?
   Cum rozaceea nu poate fi tratata complet, cel mai simplu mod este sa se incerce reducerea factorilor declansatori si sa se foloseasca creme rozacee care protejeaza tenul si ajung sa il desensibilizeze.
  Daca totusi simptomele sunt grave, este bine sa mergeti la un control dermatologic, iar medicul de specialitate poate oferi si alte tratamente in cazul in care considera ca este necesar acest lucru.
  Este necesar insa sa se protejeze tenul si sa se foloseasca doar produse cosmetice obtinute din ingrediente naturale de cea mai buna calitate.