Cat de des e bine sa cureti frigiderul

Un frigider este cel mai folosit aparat electrocasnic dintr-o bucatarie si s-ar putea sa nu iti dai seama de acest lucru. Chiar daca nu il deschizi si inchizi in fiecare minut, asta nu inseamna ca frigiderul nu sta tot timpul in priza si isi face treaba, tinandu-ti mancarea rece, proaspata si sanatoasa.

Un frigider nu se odihneste niciodata, decat in rarele momente cand il vei scoate din priza pentru a-l curata temeinic. De aceea, este extrem de important sa intretii un frigider corespunzator si sa ii permiti sa te serveasca pentru intreaga durata de viata pentru care a fost programat.

Daca te-ai intrebat vreodata cat de des trebuie curatat frigiderul, noi avem raspunsul pentru tine. In primul rand trebuie sa te gandesti cat de des cureti alte lucruri din casa ta. Sunt unele lucruri pe care le cureti zilnic si altele pe care le cureti periodic, la o curatenie generala. Ai putea sa fii surprins, dar acelasi lucru este valabil si pentru un frigider.

Frigider SAMSUNG – eMag Romania – Gasesti mai mult decat crezi!

Zilnic

Daca a curs ceva pe rafturi, sterge petele imediat cu o laveta umeda, inainte ca acestea sa se usuce sau sa murdareasca si alte alimente. De asemenea, sterge borcanele cu sosuri sau gem inainte de a le baga in frigider.

Verifica resturile de mancare sau alimentele incepute si arunca tot ce pare alterat sau suspect. Daca vrei sa dezgheti ceva, asaza alimentul congelat intr-un castron.

Saptamanal

Sterge usile, marginile si partea de deasupra frigiderului cu o laveta umeda pe care adaugi un pic de detergent de vase. Acorda o atentie deosebita manerelor.

Pentru suprafetele argintii, foloseste un spray special.

Periodic

Curata garniturile usilor cu apa calda si detergent de vase. Sterge-le bine, apoi, pentru a fi perfect uscate.

Scoate toate alimentele din frigider i arunca tot ce este expirat sau alterat. Pune-le pe celelalte intr-un recipient mare, acoperit, sau intr-o lada frigorifica pentru calatorie, pentru a se pastra cat mai reci.

Scoate rafturile si sertarele si spala-le cu apa calda si detergent de vase. Clateste-le bine si usuca-le. Lasa rafturile de sticla cateva minute la temperatura camerei inainte de a le spala cu apa fierbinte, pentru a evita deteriorarea lor.

Sterge interiorul frigiderului. Pentru o curatare eco, poti folosi o solutie de apa si bicarbonat de sodiu. Clateste bine cu apa curata si sterge apoi riguros cu un prosop uscat. Nu folosi detergenti cu miros puternic de parfum deoarece acesta va fi absorbit de alimente.

In contact cu aerul cald, borcanele si recipientele scoase din frigider fac condens. De aceea, inainte de a le pune la loc in frigider, sterge-le cu un prosop.

Nu uita nici de congelator. In general, poti urma aceiasi pasi ca la curatarea racitorului. In cazul in care congelatorul nu se dezgheata automat, poti plasa in interior vase cu apa calda, pentru a elimina mai usor gheata.