Casa de Licitatii Ara Art Collection va invita la urmatoarea sa licitatie de arta

Casa de Licitatii Ara Art Collection, cea care a organizat in luna septembrie  licitatia de grafica  N. Tonitza, va invita la urmatoarea sa licitatie de arta ce va avea loc la Uniunea Scriitorilor (Casa Monteoru) din Calea Victoriei nr. 115, in ziua de  2 decembrie 2010, ora 19. Expozitia premergatoare licitatiei va avea loc in zilele de 30 noiembrie, orele 13-18 si 1-2 decembrie orele 10-18 (detalii pe www.araart.ro).

In expozitia ce anticipeaza licitatia pot fi admirate lucrari ale unor artisti romani de mare forta si prestigiu: Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Stefan Dimitrescu, Iosif Iser, Dumitru Ghiata, Ion Tuculescu, Ion Mirea, Jean Cheller, George Catargi, Adam Baltatu, Max Arnold, Marius Bunescu, Kimon Loghi, Alexandru Ciucurencu, Ion Theodorescu Sion, care dezvolta arta peisajului, a portretului si a naturii statice, dar si lucrari semnate de  artisti europeni ca Pablo Picasso, si obiecte din arii culturale extra-europene.

Cinci lucrari semnate de inalti reprezentanti ai Scolii de Pictura in aer liber de la Baia Mare (Andras Mikola, Aurel Ciupe, Fr. Iosif Steurer, Traian Biltiu Dancus, Ferenc Gall) sunt menite sa contribuie la lamurirea rolului cultural al acestui fenomen artistic de respiratie europeana. Din dorinta de a promova pictura de calitate, Ara Art Collection propune pentru aceasta sesiune trei  pictori contemporani mai putin mediatizati: Rares Kerekes, Valentin Codoiu si Aurel Patrascu.

Din respect pentru cumparatori si pentru confortul colectionarilor Casa de Licitatii Ara Art Collection va preda lucrarile de mare valoare spirituala si materiala insotite de fisa stiintifica si de certificat de autentificare, iar toate lucrarile adjudecate vor fi sigilitate pe spate cu sigiliul expertului.