CARE SUNT SCHEMELE DE FINANTARE PENTRU STIMULAREA PARTICIPARII LA FORMAREA PROFESIONALA CONTINUA A ANGAJATILOR?

Bucuresti, 06 Iulie 2011
Hotelul Boavista din Timisoara va gazdui vineri, 8 iulie, la ora 10.00, un seminar de formare sustinut de Gnosos Consult, care isi propune sa dezbata si sa analizeze, atat principalele surse cat si modelele de finantare ale formarii profesionale continue in Romania.
Masurile in care sursele sunt adaptate nevoilor, suficiente si accesibile diferitelor categorii de angajati si angajatori precum si care sunt responsabilitatile statului, angajatorilor si a altor institutii si organizatii implicate, vor fi subiectele dezbatute pe larg in cadrul seminarului.
In contextul unei crize economice si sociale, competitivitatea pe piata muncii trebuie sa fie o prioritate pentru oricine, indiferent de nivelul de angajare sau varsta. Dinamica accentuata a mediului economic conduce la o schimbare permanenta a necesarului de competente pe piata muncii. Rata de participare a adultilor din România la formarea profesionala continua este una dintre cele mai scazute din Europa, cel mai adesea fiind invocate motivele financiare. Se afirma adesea ca la nivelul elaborarii politicilor este necesara o mai mare coerenta intre politicile din domeniul educatiei, formarii profesionale initiale si formarii profesionale continue, care sa creeze mecanismele de implicare, de responsabilizare a diferitilor factori interesati.
In perioada actuala formarea este perceputa mai degraba ca o investitie inoportuna, parghiile motivante fiind destul de neatractive.
Initiatorii proiectului si-au propus cresterea nivelului de informare cu privire la oportunitatile de PFC in Romania, cresterea motivatiei si a interesului angajatilor, angajatorilor si a altor parteneri sociali pentru participarea la formare ca o “ noua sansa” pentru succesul profesional, personal si institutional.

Seminarul face parte din primul proiect national de promovare a invatarii pe parcursul intregii vieti, dezvoltat de catre un parteneriat format din Asociatia Observator pentru Dezvoltarea Invatarii Permanente, TBWA\Bucuresti, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Gnosos Consult si co-finantat prin Fondul Social European prin POS DRU 2007-2013, Investeste in oameni!

Documentul complet al cercetarii de piata realizat in 2010 in cadrul proiectului poate fi accesat pe portalul www.invatapentrutine.ro.
Pentru orice alte detalii sau materiale, va rugam sa ne contactati.
CONTACTE PENTRU PRESA: Silvia Giurca
PR MANAGER TBWA/Bucuresti
0722153345
silvia.giurca@tbwa.ro